Gå til indholdBøger / faglitteratur

I ser mig ikke mere : en wienerdrengs historie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

202 sider: ill.

Udgivet

2015

Ophav

Ove Christiansen(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Beretning om wienerdrengen Karl Kordovsky (1906-1984), der efter 1. verdenskrig var i pleje hos en dansk familie, og som i 1958 blev dansk statsborger


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj. 2015

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 18. maj. 2015

En lokal- og familiehistorisk beretning om wienerdrengen Karl Kordovsky, som opholdt sig på Møn efter 1. verdenskrig. For lokalhistorisk interesserede og læsere med interesse for den personlige livshistorie.

Efter 1. verdenskrig herskede kaos og sult i det tidligere østrig-ungarske kejserrige, og mange børn fra Wien blev sendt i pleje i bl.a. Danmark. Forfatteren har en baggrund som bibliotekar og programmør, og hans bedsteforældre havde et såkaldt wienerbarn (Karl Kordovsky) i pleje. I bogen opruller forfatteren drengens historie på grundlag af interviews og gennemgang af diverse kilder. Om wienerbørn-aktionen i begyndelsen af 1920'erne, om forfatterens efterforskning og Karls livshistorie, som bl.a. førte ham til Danmark under 2. verdenskrig og senere dansk statsborgerskab. Udover de lokal- og familiehistoriske aspekter rummer bogen udblik til historiske begivenheder i både Danmark og internationalt i den udstrækning det er knyttet til Kordovskys historie.

En letlæst personalhistorisk beretning, som krydret med samtidige fotos formidler et stykke danmarkshistorie, som der ikke har været meget fokus på.

WienerbørnWienerbørn i Landflygtighed


har tidligere været behandlet i og en bog fra 1943 i LandflygtighedWienerbørn har tidligere været behandlet i Wienerbørn og en bog fra 1943 .


Kristeligt dagblad

d. 1. jun. 2015

af

af

Claus Grymer

d. 1. jun. 2015Informationer og udgaver

2015

Bog

Ove Christiansen

mellemgaard, 1. udgave

2015

Ebog

Ove Christiansen

mellemgaard, 1. udgave

2022

Lydbog (net)

indlæser: Egil Hvid-Olsen

mellemgaard