Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

I sandhedens tjeneste : afsløringen af mit liv på Se og Hør


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

266 sider: ill.

Udgivet

2009

Ophav

Peer Kaae(forfatter)
Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Peer Kaae (f. 1965) var kun 23 år gammel, da han kom ind i Se og Hørs ledelse som redaktionssekretær. Her beretter han om opgøret med sladderbranchen og om hvordan hans opfattelse af rigtigt og forkert langsomt begyndte at skride, mens sensationerne sprøjtede fra hans skrivemaskine


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2009

af

af

Kent Skov

d. 24. feb. 2009

Bogen er principielt en biografi. Men dens målgrupper er primært de, der er interesseret i nutidig mediehistorie med fokus livet på en ugebladsredaktion i den sensationsjagende ende og de, der er interesseret i at læse om livet på landets største kulørte ugeblad og om en række i offentligheden kendte personer fra ind- og udland.

Se og Hør i bogform kan man kort beskrive skriftet her. Kaae var journalist på bladet gennem 17 år, indtil han blev fyret af den nu afgåede redaktør Henrik Qvortrup. Kaae gennemløber ret åbenhjertigt det vidtløftige liv på bladets redaktion, der tilsyneladende har været lige så kulørt som i bladet. Bogen er en let fortalt samling af de oplevelser, som han har oplevet på første og anden hånd blandt redaktionskollegerne og de kendte "ofre", der har været i eller bag spalterne. Der bydes på en del åbenhjertige historier og intriger - især om forholdene under de tre chefredaktører MEP, Peter Salskov og Qvortrups ifølge Kaae hhv. lunefulde, alkoholiserede og kyniske regeringsperioder. En række kendte personer fra dansk showbizz i 80'erne og 90'erne namedroppes også med forskellige anekdoter, men egentlige "skandaler" er der, bortset fra en antydet om en kvindemishandlende politiker, ikke tale om.

Den tidligere chefredaktør Mogens E. Pedersen er meget central i bogen. Han udgav selv erindringsbogen Ærligt talt i 1997.

Letløbende, men underholdende bog om det interne og intrigefyldte liv på en af landets største ugebladssuccesser gennem 80'erne og 90'erne.


Berlingske tidende

d. 6. mar. 2009

af

af

Gregers Lohse

d. 6. mar. 2009


Weekendavisen

d. 6. mar. 2009

af

af

Anna Libak

d. 6. mar. 2009Informationer og udgaver

2009

Bog

Peer Kaae

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2017

Ebog

Peer Kaae

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2009

Ebog

Peer Kaae

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave, 1. oplag