Gå til indholdI patientens fodspor : gammel i det moderne sundhedsvæsen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

287 sider

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Beskrivelse


En personlig frontlinjeberetning om den ældre patients møde med det moderne sundhedsvæsen. Forfatteren fulgte sin 98-årige mor, en kronisk hjertepatient, over et forløb på 20 måneder på tværs af specialer og sektorer - fra praktiserende læge over kommunale tilbud til hospitalsindlæggelser


Anmeldelser (6)


24. jun. 2019

Et meget personligt og aktuelt portræt af, hvordan det danske sundhedsvæsen fungerer, når man er ældre patient og dennes pårørende. Relevant for pårørende til ældre eller kronisk syge, til sundheds-personale eller som politisk debatbog.

Vi følger forfatterens 98-årige mor på hendes zigzag færd gennem det danske sundhedsvæsen: Fra egen læge og kommunale sundhedstilbud til indlæggelser. Bogen rummer både de helt nære og de store samfundsøkonomiske betragtninger. Vi er med, når moren tager kampen for selv at administrere sine piller og lægge sit marcipanbrød, hvor hun vil, men hører samtidig, at hun værger sig ved at bede personalet skifte hendes sårforbinding oftere (med en slem betændelse som konsekvens) og ordne hendes hår, så hun kan se ordentlig ud i frokoststuen (med den konsekvens, at hun vælger at spise alene). Som pårørende må sønnen påtage sig mange forskellige roller, for at hjælpe hende godt igennem. Der er ventetider, fejlbehandlinger, stresset personale og undersøgelser i et væk, og systemer, der ikke altid taler sammen. Undervejs diskuteres de politiske idealer kontra dagligdagen i sundheds-systemet, og forfatteren kommer med forslag til forbedringer.

Rørende og personlig skildring, der giver læseren indblik i sundheds-systemet indefra.

Om ældre, pårørende og sundheds-systemet er fx Patientinddragelse i praksis


Det nære sundhedsvæsen


og Det nære sundhedsvæsen, men ingen af dem har den samme personlige vinkel som "I patientens fodspor"Om ældre, pårørende og sundheds-systemet er fx Patientinddragelse i praksis og , men ingen af dem har den samme personlige vinkel som "I patientens fodspor"Om ældre, pårørende og sundheds-systemet er fx Patientinddragelse i praksis og Det nære sundhedsvæsen, men ingen af dem har den samme personlige vinkel som "I patientens fodspor".

Lektørudtalelse

Af

Pernille Poulsen

Sygeplejersken

Af

Marianne Mahler

Årg. 119, nr. 10 (2019)

Ugeskrift for læger [online]

Af

Nina Sybille Bojlén

2019-10-28

Tidsskrift for dansk sundhedsvæsen [online]

Af

Lene Pedersen

Årg. 96, nr. 3 (2020)

Uddannelsesnyt [online]

Af

Dorte Samson Eldrup

Årg. 31, nr. 1 (2020)

Sår

Af

Maria Plaschke

Årg. 27, nr. 3 (2019)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Bog

2019

Punktskrift

2019

Ebog

2019