Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

I morgen stopper jeg


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

216 sider: ill.

Udgivet

2014

Ophav

Anja Fonseca (f. 1977)(forfatter, (hovedansvarlig))

Morten Brask(forfatter)
Genre og formerindringer, sygehistorier

Beskrivelse


Vejrværten Anja Fonsecas (f. 1977) personlige beretning om sin kamp mod spiseforstyrrelsen bulimi, som igennem 17 år dominerede alt i hendes liv


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2014

af

af

Tina Schmidt

d. 9. okt. 2014

Biografien kan læses af alle. Kendisfaktoren og den nylige medieomtale af bogen gør at den sælger sig selv.

Anja Fonseca fortæller via forfatteren og ekskæresten Morten Brask sin bulimi-historie. Vi starter i barndommen med beskrivelser af en pacende perfektionist-mor og Anja, der altid gerne vil være god nok. Hun fortæller i detaljer om sin sygelige fascination af andre kvinders vægt og sin egen utilstrækkelighed. Først er der tale om kure, men senere bliver det til "seancer", hvor hun mæsker sig i chokolade og søde sager for derefter at straffe sig selv ved opkastning. Tematikken kredser konstant om disse seancer, om kontrol og om at leve et dækliv som den søde, tjekkede kvinde, alle troede hun var.

Både kendisfaktoren og tematikken leder naturligt henimod Maria Hirses selvbiografi Æblekinder.

Lettilgængelig biografi om vejrværten Anja Fonsecas liv med bulimi. Vil tiltrække en del lånere pga. kendisfaktoren og denne uges medieomtale.


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2015

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 8. okt. 2015

Gribende beretning om den kendte vejrvært Anja Fonseca, som i 17 år lever med sygdommen bulimi, til læsesvage unge og voksne. Lix: 19.

Bogen beskriver, hvordan Anja udadtil viser en glad pige, mens hun inderst inde føler sig utilstrækkelig. Følelserne dæmper hun ved at proppe sig med mad og kaste det hele op igen. Hun fortæller ingen, hvordan hun har det i virkeligheden. Bogen starter med, at Anja som voksen besvimer for øjnene af sin lille datter i Irma og bliver indlagt på Rigshospitalet. Resten af bogen er fortalt i mange små kapitler, der tilsammen vil give ikke ét, men mange svar på, hvorfor hun bliver syg. Vi hører om Anjas opvækst i Odense, om forholdet til moren, til veninden og kæresterne. Anja skjuler sandheden for dem alle, indtil hun bliver tvunget til at søge hjælp.

Det gør ondt at læse Anja Fonsecas historie, men den er fortalt hudløst ærligt og fortjener at få et stort publikum. Teksten er en bearbejdet udgave af I morgen stopper jeg. Både kapitler og sætninger er bevidst gjort meget korte, for at gøre læsningen lettere. Men historien mister ikke sin fremdrift. Der følger en Mp3-cd med, så man kan lytte til bogen, mens man læser den.

Bogen er en del af serien "Fag-let", der bl.a. rummer Zornig - vrede er mit mellemnavn (Ved Hanna og Søren Vinzent, mp3).


Politiken

d. 2. nov. 2014

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 2. nov. 2014Informationer og udgaver

2016

Bog

Anja Fonseca (f. 1977)

Politiken, 2. udgave

2014

Bog

Anja Fonseca (f. 1977)

Politiken, 1. udgave

2015

Bog / Lyd (cd-mp3)

mp3

Nyt Dansk Litteraturselskab,Bibliodan

2014

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Louise Davidsen (f. 1979-04-15)

Politiken

2014

E-bog

Anja Fonseca (f. 1977)

Politiken, 1. e-bogs-udgave

2015

Lydbog (online)

indlæser: Louise Davidsen

Nota

2014

Lydbog (online)

indlæser: Louise Davidsen (f. 1979-04-15)

Politiken