Bøger / skønlitteratur / noveller

I lygternes skær


Beskrivelse


11 krybende, legesyge og brutale gysernoveller om almindelige mennesker der kommer ud for noget usædvanligt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. jan. 2019

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 4. jan. 2019

En sært smilende abebamse bliver efterladt efter en Airbnb-udlejning, og en død ung mand sender stadig SMS'er til sin ven. Læsere af foruroligende gys med åbne slutninger vil være godt underholdt af disse "11 spidsfindige mareridt".

En ung kvinde mødes med sin fyr for at udføre et erotisk ritual med blod, men hun har ikke regnet med publikum! De elleve historier skydes i gang af en vampyrnovelle, og så følger en række fortællinger om almindelige mennesker, der kommer ud for noget usædvanligt. Vi møder dæmoner, en dobbeltgænger, sirener og mennesker med meget mørke sind. Flere af novellerne har erotiske undertoner, og de fleste foregår i nutidens Danmark.

Man er godt underholdt, og den foruroligende tone holder et godt niveau. Den subtile og psykologiske uhygge er den der virker bedst, som fx i "Aben smiler", hvor en ung kvinde vender hjem til sin lejlighed og finder en efterladt bamse fra sine Airbnb-udlejere. Mystiske ting begynder at ske, og bamsen er aldrig der hvor hun lagde den sidst. Klassisk historie, men godt fortalt. De åbne slutninger kan for nogle virke skuffende uforløste, men kan man lide selv at tænke videre, er der godt stof i de varierede og spændende noveller.

Flere Langstrup-gys findes i 9 før dødenDen nat, vi skulle have set Vampyros LesbosOptisk bedrag9 før døden. Vil man have mere i samme stil kunne man prøve Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos eller Optisk bedrag Flere Langstrup-gys findes i 9 før døden. Vil man have mere i samme stil kunne man prøve eller Optisk bedrag 9 før dødenFlere Langstrup-gys findes i 9 før døden. Vil man have mere i samme stil kunne man prøve Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos eller 9 før dødenFlere Langstrup-gys findes i . Vil man have mere i samme stil kunne man prøve Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos eller Optisk bedrag .