Bøger / faglitteratur / litteraturanalyser

I litteraturens spejl : livtag med tilværelsen


Beskrivelse


Gennem tematiske læsninger af bl.a. Fjodor Dostojevskij, Ida Jessen, Jens Christian Grøndahl og Kerstin Ekmann viser forfatteren, hvordan litteraturens fortællinger kan bruges i vores livtag med tilværelsen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2015

af

af

Laura Michelsen

d. 23. sep. 2015

Jordnær og uakademisk bog med opfordring til alle om at gøre brug af litteraturens identifikations- og forvandlingsskabende kraft i forskellige livssituationer.

Forfatteren er præst, fortæller og forfatter. Han ønsker med bogen at fortælle, hvordan litteratur kan bruges helt praktisk når mennesker, med hans egne ord, tager livtag med tilværelsen. I 16 kapitler gennemgår han 23 romaner som eksempler på udfoldelsen af forskellige livstemaer som sorg, kærlighed, arbejde, rødder og nederlag. Han genfortæller kort romanerne, hvorefter han zoomer ind på de livsvilkår, der skildres og tydeliggør dermed muligheden for følelsesmæssig identifikation for læseren. Romanerne han gennemgår er primært nordiske og både gamle klassikere som Pontoppidans "Lykke-Per" og nyere titler som Leines "Profeterne i Evighedsfjorden". Sidst i bogen fortæller han om de forskellige måder, han selv bruger litteratur i praksis.

Skrevet i et ligefremt og uakademisk sprog, der kan læses af alle og har dermed potentiale til at slå bro mellem den mere "litterære" litteratur og den ikke så litterære læser. Forfatteren skriver lige ind i en tid, hvor der er mere og mere fokus på de sundhedsmæssige aspekter af læsning og litteraturens gavnlige effekt på livskvalitet.

Harold Blooms Hvordan man skal læse og hvorfor gennemgår verdenslitteraturen på et langt højere niveau og med et mere intellektuelt sigte.


Kristeligt dagblad

d. 14. nov. 2015

af

af

Svend Skriver

d. 14. nov. 2015


Præsteforeningens blad

Årg. 106, nr. 8 (2016)

af

af

Michael Rønne Rasmussen

Årg. 106, nr. 8 (2016)