Gå til indholdI krig over Europa : jagerpiloten Günther Scholz tænker tilbage


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Øjenvidneberetning fra den tyske jagerpilot Günther Scholz (f. 1911), der under 2. verdenskrig oplevede både Polensfelttoget, felttoget i vest, angrebet på Jugoslavien og krigen mod Sovjetunionen


Anmeldelser (3)


4. nov. 2011

Bogen henvender sig til læsere af soldaterbiografier og i en vis udstrækning til dem, der studerer 2. verdenskrig.

Bogens hovedperson, Günther Scholtz, har berettet sin egen historie til bogens forfatter. Scholtz var jagerpilot i Nazi-Tyskland. Han var med fra luftvåbnet blev oprettet og er i dag en af de sidste overlevende tyskere, der deltog i Den Spanske Borgerkrig. Han beretter om sin deltagelse i forskellige luftslag under 2. verdenskrig, suppleret med oplysninger om sit liv på landjorden. Han deltog bl.a. i slaget om England, luftkrigen om Skandinavien og var desuden i luftkamp på Østfronten. Bogen er ikke blandt de vigtigste værker om 2. verdenskrig, men den vil interessere nogle læsere, hovedsageligt dem med hang til soldaterlivsfortællinger. Teksten er suppleret med mange fotos fra Scholtz' liv i Luftwaffe.

Beretninger fra 2. verdenskrig er der en del af, men det hører dog til sjældenhederne, at det er en tysk soldats liv der er i centrum. Af bøger om personer der gjorde tysk tjeneste kan I krig for fjenden om Georg Rasmussen, Artillerist i Stalingrad om Wigand Wüsters og Krigeren om K.B. Martinsen nævnes.

Ikke noget hovedværk, men en bog der vil have sit sikre publikum.

Lektørudtalelse

Af

Sune Hundebøll

Jyllands-posten

Af

Flemming Østergaard

d. 18. jan. 2012

Weekendavisen

Af

Claus Bundgaard Christensen

d. 9. mar. 2012


Informationer og udgaver

Bog

2011