Bøger / skønlitteratur / roman

I hver vores skyttegrav : en Danmarksroman


Beskrivelse


Satirisk skildring af et Danmark, hvor dagspressen ikke fortæller sandheden, og hvor kønnenes ligestilling er gennemført, hvilket viser sig at have mange negative konsekvenser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2008

af

af

Birgit Hald

d. 28. nov. 2008

En samfundskritisk roman med akademisk præg der med udgangspunkt i hverdagssituationer og drømmesekvenser påpeger ting i den danske kultur, der efter forfatterens mening er ved at løbe af sporet.

Da Robin Wildt Hansen vendte hjem til Danmark efter et længere ophold i Rumænien, fik han et kulturchok der resulterede i at han nu debuterer som romanforfatter med en samfundskritisk roman om dagens Danmark. Bogens hovedperson, Rufus Lieder, der har en del lighedspunkter med forfatteren, vil skrive en roman og noterer sine observationer ned i en notesbog i håbet om at finde den danske sjæl. Parallelt hermed kører en historie om en journalist, der bliver træt af ikke at kunne skrive sandheden. Hovedtemaet er ligestillingens negative indflydelse på forholdet mellem mennesker - især mellem kvinder og mænd, men herudover står bistandssystemet, folkeskolen og måden vi behandler udlændinge og asylansøgere på for skud. RWH skriver i et godt sprog, hvor det især i starten er overraskende vendinger. Han bruger nogle ikke helt almindelige fremmedord, der er lange passager på engelsk, og en del af romanens dialoger har mere præg af debatindlæg end samtale. Personbeskrivelserne er holdt på overfladen, og det var svært for mig for alvor at engagere mig i personerne.

I hver vores skyttegrav er ikke satirisk som de samfundskritiske skildringer i Georg Metz' Et frisk pust, 2005 eller Søren Glams Attentat på statsministeren, 2008.

En roman om dagens Danmark og danskernes forhold til hinanden. Den kan virke provokerende og give stof til eftertanke, men den taler mere til hjernen end hjertet.



Informationer og udgaver