Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

I Grønland hviler mit hjerte : en dansk politibetjents beretninger fra livet i Grønland på godt og ondt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

137 sider: ill. i farver

Udgivet

2022

Ophav

Brian Rosengren(forfatter, illustrator)

Jacob Wisby(redaktør)
Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Hyggelige historier om forfatterens oplevelser, på godt og ondt, i de 15 år han arbejdede ved Grønlands Politi. Til læsere med interesse for hverdagsliv i Grønland


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2022

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 26. aug. 2022

Hyggelige historier om forfatterens oplevelser, på godt og ondt, i de 15 år han arbejdede ved Grønlands Politi. Til læsere med interesse for hverdagsliv i Grønland.

Telefonen bliver taget på stationen i Kangerlussuaq/Sdr. Strømfjord: "Politiet, det er Brian". Den uhøjtidelige tone kendetegner bogens muntre betragtninger og anekdoter, men de mere alvorlige sider af livet i Grønland er også med. Politiopgaverne har været mangeartede og af og til tragiske. Personnavne er ændret af hensyn til de involverede. Enkelte fotos ledsager teksten.

Der er både muntre og alvorlige historier med i bogen, der er skrevet i talesprogsstil. Den er let og hurtigt læst, og kan også anvendes til højtlæsning. Den muntre, uhøjtidelige tone kan måske virke lidt for munter visse steder, men er tilpasset indholdet i den enkelte historie og de alvorlige passager er skrevet med respekt for personerne. For tragiske skæbner findes desværre også i det smukke land, som forfatteren så gerne vil formidle sin kærlighed til. Det lykkes han med, og han er en habil fortæller.

En anden erindringsbog er Politimand i GrønlandSkrøner


Vejledning i sælfangst - og andre beretninger fra en grønlandsk bygd


Øjeblikke fra et liv på tålt ophold


. Omend på et andet litterært niveau er Jørn Riels Skrøner en ret oplagt sammenligning, lige som Flemming Jensens Vejledning i sælfangst - og andre beretninger fra en grønlandsk bygd. Øjeblikke fra et liv på tålt ophold er ikke så humoristisk, men en poetisk, reflekteret hyldest til livet i GrønlandEn anden erindringsbog er Politimand i Grønland. Omend på et andet litterært niveau er Jørn Riels en ret oplagt sammenligning, lige som Flemming Jensens Vejledning i sælfangst - og andre beretninger fra en grønlandsk bygd. Øjeblikke fra et liv på tålt ophold er ikke så humoristisk, men en poetisk, reflekteret hyldest til livet i GrønlandEn anden erindringsbog er Politimand i Grønland. Omend på et andet litterært niveau er Jørn Riels Skrøner en ret oplagt sammenligning, lige som Flemming Jensens . Øjeblikke fra et liv på tålt ophold er ikke så humoristisk, men en poetisk, reflekteret hyldest til livet i GrønlandEn anden erindringsbog er Politimand i Grønland. Omend på et andet litterært niveau er Jørn Riels Skrøner en ret oplagt sammenligning, lige som Flemming Jensens Vejledning i sælfangst - og andre beretninger fra en grønlandsk bygd. er ikke så humoristisk, men en poetisk, reflekteret hyldest til livet i Grønland.Informationer og udgaver

2022

Bog

Brian Rosengren

Mikro

2023

Lydbog (net)

indlæser: Rasmus Hougaard

Nota

2022

Punktskrift

Brian Rosengren

Nota