Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

I fremmed uniform : fra Normandiet til Korea


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

319 sider

Udgivet

2018

Ophav

Anders C. Thomsen(forfatter)
Genre og formroman
Originaludgave

2018


Beskrivelse


Krigsroman, som følger en 17-årig gymnasieelev fra Esbjerg som lader sig hverve til den engelske hærs kamp mod nazisterne under 2. verdenskrig. Senere deltager han også i Koreakrigen og får succes i sit civile liv


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 31. aug. 2018

Spændende krigsroman om den 17-årige Steffen fra Esbjerg som i 1943 forlader livet som gymnasielev og slutter sig til den engelske hær i kampen mod nazisterne. Et fund ikke mindst for modne mandlige læsere.

I prologen møder vi Steffen som 87-årig, hvor han trods et liv som soldat under 2.verdenskrig og senere i Koreakrigen, fejrer sit diamantbryllup i tryghed i Danmark med villa, hustru og dværgschnauzer. Han drømmer nu om at dø i sine kones arme og reflekterer eftertænksomt om sin forhåbentlige fredelige exit: "i modsætning til de talrige, som til ingen nytte havde adlydt meningsløse ordrer...". Romanens kronologiske handling starter i 1943, hvor Steen opdager, at hans fraværende far kæmper i modstandsbevægelsen. Steffen beslutter, at stikke af til England, hvor han tilslutter sig kampen mod nazisterne som soldat. Han oplever bl.a. D-dag 6. juni 1944 helt tæt på, da lugen i det landgangsfartøj han er med åbner og krigshelvedet tager fart på Normandiets kyst. Senere deltager han også i Koreakrigen og i det civile liv får han succes med at opføre cementfabrikker rundt omkring i verden. Anders C. Thomsen har også skrevet Stalingrad - Berlin.

Underholdende krigsroman om en ung mands møde med krigens kolde logik og om livet som moden mand med en aldrig glemt krigsdeltagelse i bagagen.

Om krigsdeltagelse også fx Krigens tidDe fordømtes legion


eller Sven Hazels De fordømtes legionOm krigsdeltagelse også fx Krigens tid eller Sven Hazels .Informationer og udgaver

2018

Bog

Anders C. Thomsen

Olga, 1. udgave

2018

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Lars Attermann

Olga,AV Forlaget Den Grimme Ælling

2019

E-bog

Anders C. Thomsen

Olga, 2. udgave

2019

Lydbog (online)

indlæser: Lars Attermann

Nota

2018

Lydbog (online)

indlæser: Lars Attermann

Olga