Gå til indholdI forreste række : jagerpilot i libyenkrigen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

222 sider, tavler i farver

Udgivet

2012

genre/form

erindringerOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Forfatteren (f. 1975) beretter om sin deltagelse som F-16 pilot og missionsleder i den danske del af luftkrigen mod Gadaffis styrker i Libyen


Anmeldelser (5)


2. nov. 2012

Et pænt antal læsere til førstehånds krigsreportager. Bogen er aktuelt medieomtalt, og det trækker forventeligt læsere.

Den danske jagerpilot Martin Walldén Jespersen, der udsendt af Danmark deltager i den danske del af luftkrigen mod Gadaffi, fortæller i sin bog medrivende dokumentarisk om sine oplevelser. I sit forord starter han med at understrege, at intet han tidligere har oplevet kan sammenlignes med oplevelserne i luftrummet over Libyen. I samme åndedrag er det også vigtigt for ham at slå fast: "Jeg mener, at det er vigtigt at berette om, hvordan det er at være pilot udsendt i krig, da jeg har erfaret, at folk ofte har et helt forkert indtryk af, hvad vi gennemgår. Der er altså langt fra film som Top Gun til Libyen." I bogens dokumentariske forløb kommer man som læser tæt på operationerne og hverdagen, men nogle detaljer er udeladt. MWJ forklarer det sådan. "Men visse detaljer såsom kodeord, stednavne og præcise datoer er nogle steder udeladt eller ændret, så beretningen kan forblive uklassificeret". Der er en del fotos i bogen, der desuden har et ekstra forord af det konservative folketingsmedlem, tidligere udenrigsminister, Lene Espersen.

Første dokumentariske beretning fra en pilot, der deltog i den danske krigsindsats i Libyen. Dokumentarisk om dansk krigsdeltagelse en del bøger fra Irak og Afghanistan, fx Soldat i Afghanistan : en hverdag ved frontlinjen af Michael K. Lassen.

Tankevækkende dokumentar fra dansk krigsdeltagelse med en del læsere på alle biblioteker.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Berlingske tidende

Af

Christian Brøndum

d. 24. nov. 2012

Politiken

Af

Marcus Rubin

d. 3. dec. 2012

Weekendavisen

Af

Rasmus Dahlberg

d. 16. nov. 2012

Flyvehistorisk tidsskrift

Af

Knud Høgh Jørgensen

2013, nr. 1


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2013

Ebog

2013

Ebog

2012

Punktskrift

2013

Bog

2012