Gå til indholdI første række : overklassen indefra


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

255 sider, tavler (nogle i farver)

Udgivet

2011

Originaludgave

2011


Beskrivelse


Ejendomsmægleren Jan Fogs (f. 1949) beretning om sin vej til den økonomiske overklasse - helt tilbage fra dengang han var klassens umulige elev


Anmeldelser (2)


23. nov. 2011

Biografier om kendte er relativt populære. Denne vil måske trække ekstra fordi hovedpersonen er med i tv-programmet "Liebhaverne".

Karin Heurlin, der bl.a. også er medforfatter på Ole Henriksens selvbiografi Et ærligt liv, skriver her i samarbejde med Jan Fog, kendt fra tv-programmet "Liebhaverne", en biografi om Fogs liv som ejendomsmægler for det man kalder jetsettet eller overklassen. Alle husker sikkert Fogs røde Ferrari fra tv-programmet. Mange husker måske også den lidt kedelige røde sweater Fog ofte har på, og en måske overraskende konstateret detalje fra Karin Heurlins ekspedition ind i dansk overklasse, er da hun på et in-sted opdager, at det noget ældre mandlige klientel i skarp modsætning til det noget yngre kvindelige, er overraskende afslappet klædt på. Parolen synes at være, at har man penge, behøver man ikke vise det. Man lader små detaljer som fx et Rolex-ur eller en Ferrari afsløre det. Biografien følger kronologisk Fogs liv, og lader ham selv i lange passager trykt i afvigende tekstfont fortælle om sit liv. Og det er ret underholdende og virker ligefremt ærligt, når Fog fortæller om forretningsfilosofi, arbejdsglæde, gavmildhed parret med nærighed, om kvindelige stalkere og ikke mindst om sit livs kærlighed.

Oplagt at sammenligne med fx Fetterlein - forført at livet, hvor nærværende både er mere underholdende og velskrevet.

Ret underholdende biografi, hvor navnet nok skal trække læsere på mange biblioteker.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Weekendavisen

Af

Markus Bernsen

d. 9. dec. 2011


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2012

Ebog

2012

Ebog

2011

Punktskrift

2012

Bog

2011