Gå til indholdBøger / faglitteratur / jubilæumsskrifter

I fællesskabets tjeneste : 100 års kommunal ledelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

191 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2013

Genre og formjubilæumsskrifter
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med Kommunaldirektørforeningens 100 år jubilæum.

Fire bidrag i ord og billeder til fortællingen om kommunal ledelse i 100 år - der ses på kommunen, dens mission, rammer, organisering og aktører samt vilkårene for kommunal ledelse, of hvordan de har udviklet sig de senest 100 år


Indhold

  • Vilkår under forandring / Kurt Klaudi Klausen

  • Fra kæmner til kommunaldirektør / Morten Balle Hansen

  • Ledelse og troværdighed / Kristian Kreiner

  • Kommune, hva' så?


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj. 2013

af

af

Jytte Bræmer

d. 28. maj. 2013

For kommunale ledere på højt niveau samt forskere i kommunale forhold.

Bogen er udgivet i anledning af Kommunaldirektørforeningens 100 års jubilæum. Den består af 4 artikler samt et lille afrundende afsnit. Kurt Klaudi beskriver, hvordan forholdet mellem det politiske og administrative ledelsesniveau i kommunerne har udviklet sig, og hvordan man som lokalpolitiker grundet kompleksiteten i langt højere grad er afhængige af embedsværket. Et historisk kapitel beskriver udviklingen fra kæmner til kommunaldirektør. Kristian Kreiner beskriver den offentlige leders udfordring i at styre og blive målt på resultater i en så foranderlig og kompleks verden, som vi befinder os i nu. Endelig får vi et causerende afsnit om det at se kommunen som et fællesskab, hvor medborgerskabstanken er den drivende kraft. De 4 kapitler beskæftiger sig med vidt forskellige aspekter af kommunal ledelse og er ujævne i indhold og form, men fungerer samlet som et interessant vidnesbyrd over kommunernes historie og udfordringer. Illustreret med historiske fotos af de mange forskellige funktioner og opgaver, en kommune løfter.

Grundet det brede fokus er det svært at sammenligne med en enkelt titel, men det historiske perspektiv finder vi også i Fra sogn til velfærdsproducent : kommunestyret gennem fire årtier, 2012. Klaudi Klausen: Skulle det være noget særligt? : organisation og ledelse i det offentlige, 2001, forholder sig til det at være offentlig leder.

Artikelsamling om kommunal ledelse før og nu.


Danske kommuner

Årg. 44, nr. 14 (2013)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 44, nr. 14 (2013)Informationer og udgaver

2013

Bog

Gyldendal, 1. udgave