Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn / erindringer

I et hav af lyseblå skjorter : kostskoleelev på Herlufsholm


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

151 sider: ill. i farver ; 28 cm

Udgivet

2015

Ophav

Susanne Homan(forfatter)

Steen Brogaard(illustrator)
Genre og formerindringer
Målgruppe

til børn, til voksne


Beskrivelse


En personlig beretning om tiden på den sagnomspundne kostskole Herlufsholm, sådan som det opleves henholdsvis indenfor og udenfor murene af Amanda og hendes mor. Om hverdagslivet på skolen; om traditioner, tvivl og om en anderledes teenagetilværelse


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2015

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 17. apr. 2015

Både fotointeresserede og de, der vil vide mere om livet som kostskoleelev og Herlufsholm som institution kan læse med i denne bog, der handler om en "almindelig" piges tid på den prestigefyldte kostskole.

Bogen er en nutidig og personlig beretning om tiden på den sagnomspundne kostskole Herlufsholm, sådan som det opleves henholdsvis indenfor og udenfor murene af Amanda og hendes mor. Det er en fortælling om hverdagslivet på skolen; om traditioner, tvivl og om en anderledes teenagetilværelse. Vi følger Amanda fra hendes overvejelser om at begynde på Herlufsholm og igennem hendes 3 år på skolen, fra hun begynder i 1. g til hun springer ud som studine i 3. g. Vi hører om forældrenes bekymringer og om hvordan de ser datteren forvandle sig fra pigen derhjemme til herlovianeren Amanda, som man kun ser i weekenden. Der skiftes mellem mor og datters fortællinger ved angivelse af henholdsvis M) og A). Amandas far, Steen Brogaard, er fotograf og supplerer teksten med en lang perlerække af billeder af livet på kostskolen.

Personlig og jordnær beretning. En spændende læseoplevelse, der yderligere udvides og ophøjes af de smukke fotos, der fanger både hverdags- og højtidsstunder fra et ellers ukendt og lukket kostskolemiljø. Resultatet er både stemningsfyldt og vedkommende.

I Et helt livportrætterer fotografen Suste Bonnén i ord og billeder Herlufsholm, samt flere af skolens elever og ansatte.


Uddannelseshistorie

2016

af

af

Børge Riis Larsen

2016Informationer og udgaver

2015

Bog

Illustrator: Steen Brogaard

Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck