Bøger / faglitteratur / erindringer

I drømmenes spor : en anderledes rejseberetning om en ung dansk kvindes indre og ydre rejse rundt i det aborigine Australien med drømme, flow, frygt og tillid som vejvisere


Beskrivelse


Marie Aagaard Larsen (f. 1979) forfølger sine drømme og sporene fører hende til øen Groote Eylandt ud for Australiens nordkyst og til et møde med aboriginerne og deres myter og kultur - en rejse der bliver til en indre rejse hvor hun finder et nyt ståsted.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2010

af

af

Anny Skov Madsen

d. 4. nov. 2010

Bogen handler om at forfølge sine drømme, en rejse til Australien og et møde med aboriginernes myter og forestillinger. Dermed bliver bogen også en indre rejse, hvor forfatteren finder et nyt ståsted. Den vil appellere til den gruppe, der læser om drømme og om spirituel udvikling.

Forfatteren, Marie Aaagaard Larsen, forfølger som 23-årig sine gentagende drømme om at rejse til øen Groote Eylandt på Australiens nordkyst og møde aboriginerne. Øen er et reservat for aboriginerne og deres kultur. Normalt er det ikke muligt at rejse hertil, men på næsten magisk vis lykkedes det for hende. Marie rejser som backpacker og har en forunderlig evne til at komme i kontakt med mennesker, der altid kan bringe hende et skridt nærmere målet. Hun møder aboriginernes kultur og føler sig nærmest ventet. Marie Aagaard Larsen er uddannet cand.psych. og driver sit eget firma i Sønderjylland. Faktasider og mange fotos.

Lars Muhl: Seeren fra Andalusien, 2002 og Shirley MacLaine: Camino, 2000 fortæller også medrivende om rejser og spiritualitet.

Rejseberetningen kombinerer eventyrlyst, drømme og spiritualitet. Enkelt og ligetil fortæller hun om møder med en fremmed kultur, som genkalder noget værdifuldt i hende selv. Det er både en ydre og indre rejse, der viser mange positive sider ved åbent og tillidsfuldt at møde det nye og fremmede. Det stærke er, at hun lander realistisk og tager det bedste med sig.