Gå til indholdI den bedste mening : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

249 sider

Udgivet

2008

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2007


Beskrivelse


Krimi. Svea Lundström Duval er anklager i en retssag om mordene på to små børn i en lille svensk by. Begge forældre er sigtet, men hun finder hurtigt ud af, at forklaringerne i retten ikke hænger sammen, og begynder at indlede sin egen undersøgelse


Anmeldelser (5)


1. jan. 1970

Krimi af bred interesse for læsere af retssalsdramaer med udgangspunkt i jura, advokater og sagsfremstillingen.

To små børn findes myrdet, og de lidt sølle forældre anklages i den tilsyneladende oplagte sag. Forfatteren kender sit stof indefra som advokat, anklager og dommer, og det bærer bogen tydeligt præg af i sin beskrivelse af miljøet, juraen og engagementet i emnet. Historien fortælles spændende og underholdende med anklageren Svea Lundström Duval i hovedrollen sammen med en af forsvarerne. Begge er katalysatorer for handlingen, og læseren følger dem i nutiden og i tilbageblik af betydning for historien og personerne. Samtidig bringes udskrifter af afhøringer. Der er ikke sparet på dramatikken, og især slutningen er ret voldsom. Sproget flyder ikke alle steder og lyder af og til lidt "svensk", men det skygger ikke for spændingen.

Bogen fik i 2002 debutantprisen af Svenska Deckarakademi, en pris der kun uddeles uregelmæssigt. Siden er der på svensk kommet 2 bøger mere med samme anklager som hovedperson.

Det bliver spændende at følge Svea Duval som person og hendes meritter i de svenske retssale og krimisager, men helt på niveau med fx Åsa Larssons anklager Rebecka Martinsson er denne ene bog ikke. Dertil er stilen med skiftende tider og uddrag af retsdokumenter lidt temponedsættende for historien. Overdrivelse fremmer nogle gange forståelsen, men den noget overdrevne slutning virker også som overkill. Trods de enkelte indvendinger endnu et hit til reservationslisterne.

Lektørudtalelse

Af

Per Drustrup Larsen

Politiken

Af

Helle Hellmann

d. 2. jun. 2007

Weekendavisen

Af

Katinka Bruhn

d. 22. jun. 2007

Information

Af

Anton Geist

d. 7. jun. 2007

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 28. jun. 2007


Informationer og udgaver

Lydbog (cd)

2010

Bog

2008

Bog

2007

Lydbog (net)

2008