Bøger / faglitteratur / erindringer

I Danmark må du ikke slå dine børn : integration med blødende hjerte


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Muslimske Samira Darawshes selvbiografi om kampen mod de danske myndigheder, efter at hendes tre børn blev tvangsfjernet, og om hvordan hendes integration i det danske samfund led under oplevelsen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juli 2016

af

af

Louise Hede

d. 4. juli 2016

Muslimske Samira Darawshes biografi om kampen mod de danske myndigheder, efter hendes tre børn blev tvangsfjernet, og om hvordan hendes integration i det danske samfund led under oplevelsen. For læsere der har interesse i integrationsproblematikken.

I september 2011 bliver israelske Samira Darawshes tre børn tvangsfjernet i Danmark, og Samira og hendes mand bliver fængslet for at udøve vold mod deres børn. Dette bliver starten på Samiras lange kamp mod de danske myndigheder, for at få børnene hjem igen, og Samira oplever på egen krop hvad det betyder når to så forskellige kulturer skal forenes. Bogen er opbygget med skiftevis Samiras dagbogsoptegnelser over oplevelsen, og i samtale med psykoterapeuten Flemming Eriksen.

Interessant og dramatisk indblik i de danske myndigheders virke, oplevet igennem en kvindelig indvandrers øjne. Bogen forholder sig kritisk til de offentlige myndigheders ønske om, og fremgangsmåde med, at integrere flygtninge og indvandrere i den danske kultur. Den er skrevet i talesprog, hvilket gør at læsningen ikke flyder så let, og skiftene mellem dagbogsindlæggene og afsnittene med samtale tilføjer til dette.

Biografier der tidligere er udkommet indenfor emnet om mere eller mindre vellykket integration er Abdel Aziz Mahmouds Hvor taler du flot dansk!Sort land, der har en humoristisk tilgang til emnet, og Ahmad Mahmouds Sort land der fortæller om at vokse op i en ghettoBiografier der tidligere er udkommet indenfor emnet om mere eller mindre vellykket integration er Abdel Aziz Mahmouds Hvor taler du flot dansk!, der har en humoristisk tilgang til emnet, og Ahmad Mahmouds der fortæller om at vokse op i en ghetto.