Bøger / skønlitteratur / digte

I dag skal vi ikke dø : digte


Beskrivelse


Digte skrevet under den nedlukning, der ramte Danmark den 12. marts 2020. Digtene sætter ord og følelser på COVID-19-pandemiens påvirkning af samfund, fællesskaber og individ og forholder sig bl.a. til den usikkerhed, frygt og ensomhed, som mange mennesker føler.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2020

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 4. maj 2020

Vedkommende digte, der sætter ord og følelser på COVID-19-pandemiens påvirkning af samfund og individ. For digtlæsere og andre, der søger svar og perspektiv på coronatiden i litteraturen.

Louise Juhl Dalsgaard har tidligere udgivet romanen Alle dage tilbage. Nu følger hun op med en samling med prosadigte, der er skrevet under den nedlukning, der ramte Danmark den 12. marts 2020. Samlingen handler om de hverdagssysler, digterjeget beskæftiger sig med og de mere eller mindre eksistentielle tanker, hun gør sig i løbet af krisen: "måske vil den her virus/ al ventetiden/ falde ud/ som en blindtegning der/ - som det jo er med den slags -/ viser sig at være/ alt andet end blind".

Glimrende bud på et lyrisk bidrag til en fortolkning af coronapandemien og dens påvirkning af samfund, fællesskaber og individ. Det er letlæst og levende litteratur, som de fleste mennesker vil kunne forholde sig til. Der sættes bl.a. ord på den usikkerhed, frygt og ensomhed, som mange mennesker føler, og samlingen understreger samlet set litteraturens og poesiens helt særlige erkendelsesmæssige potentialer.

Flere forfattere har til aviserne bidraget med live-digte under coronakrisen, fx Pia Tafdrup, Per Laugesen og Marianne Larsen. Novellesamlingen Hvor du er er udkommet på Byens Forlag og indeholder ni historier skrevet live, mens Danmark var lukket ned.