Gå til indholdBøger / faglitteratur

I atomkrigens slagskygge : Cubakrisen 50 år efter og atomtruslen i dag : missilkrisen: USA-USSR-Cuba oktober 1962


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

140 sider

Udgivet

2012

Ophav

Sven-Erik Simonsen (f. 1951)(redaktør, (hovedansvarlig))

Ken Bruun(redaktør, oversætter, tekstbidrag)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2012

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 16. okt. 2012

Til Cuba-interesserede og andre med interesse for Cuba-krisen set fra et cubansk synspunkt.

I anledning af Cuba-krisen for 50 år siden udsender Dansk Cubansk Forening denne lille bog hvor man anskuer begivenheden og den akutte atomtrussel i dag. Det er korte, ikke dybtgående artikler, som repræsenterer cubanske synspunkter. Bogens 2 længste bidrag, som fylder ca. halvdelen af bogen, er samtaler mellem Fidel Castro og henholdsvis CNN i 1998 om Cuba og den kolde krig og den canadiske professor Michel Chossudovsky i 2010 om faren for en atomkrig i dag. Udover andre artikler af Castro behandler bogen bl.a. Kennedy og missilkrisen, mordet på Kennedy, USA's tidligere forsvarsminister McNamara og hans efterfølgende opgør med fortiden og mødet med ofre for atombomberne over Hiroshima og Nagasaki.

Cuba-krisen er beskrevet i flere bøger både omfangsrige, detaljerede beskrivelser som Michael Dobbs: Cubakrisen, 2011 og for folkeskolens ældste elever som Peter Crisp: Cubakrisen, 2001. Nærværende er et partsindlæg som er sammensat af artikler primært fra den cubanske avis Granma og Granma International.

En kortfattet bog om Cuba-krisen og den efterfølgende globale atomtrussel set fra et solidarisk og ikke kritisk cubansk synspunkt.Informationer og udgaver

2012

Bog

Dansk-Cubansk Forening