Bøger / faglitteratur

Hypnose og hypnoterapi


Beskrivelse


37 eksempler på behandlinger med hypnoterapi og teorierne bag. Om behandling af bl.a. smerter, fobier, depressioner, nervøsitet, skrivebesvær, mavekatar, astma, fantomsmerter, svimmelhed, stress, muskelsvækkelse, håndrysten, bad trip, spiseforstyrrelser og angst.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2016

af

af

Jette Landberg

d. 24. maj 2016

Den ultimative grundbog i hypnose og hypnoterapi, skrevet af læge Jens-Jørgen Gravesen, der har udført mere end 13.000 behandlinger i sin praksis. For alle seriøst interesserede, fagprofessionelle og studerende.

Generelt har lægeverdenen haft mistro overfor brugen af hypnose, men forfatteren har systematisk brugt det i sin lægepraksis. Bogen bygger på personlige erfaringer fra behandlinger og kendte hypnoterapeuters resultater. Efter et historisk afsnit får vi en forklaring på, hvad hypnose er, hvem der er modtagelige, efterfulgt af cases der underbygger teorien. Forfatteren har været praktiserende læge og arbejdet med hypnoterapi i sin praksis gennem 15 år. Allerede tidligt interesserede han sig for hypnose i behandlingsmæssig sammenhæng. Bogen her udgør sammen med Hypnoterapi i praksisNegativ spontanhypnose og Negativ spontanhypnose et hovedværk om hypnoseGenerelt har lægeverdenen haft mistro overfor brugen af hypnose, men forfatteren har systematisk brugt det i sin lægepraksis. Bogen bygger på personlige erfaringer fra behandlinger og kendte hypnoterapeuters resultater. Efter et historisk afsnit får vi en forklaring på, hvad hypnose er, hvem der er modtagelige, efterfulgt af cases der underbygger teorien. Forfatteren har været praktiserende læge og arbejdet med hypnoterapi i sin praksis gennem 15 år. Allerede tidligt interesserede han sig for hypnose i behandlingsmæssig sammenhæng. Bogen her udgør sammen med Hypnoterapi i praksis og et hovedværk om hypnose.

Ajourført og gennemrevideret 2. udgave af Hypnose og hypnoterapi. En grundlæggende bog om emnet fra hypnosens store navn i Danmark. Informativ, grundig og med mange cases giver den et dybtgående billede af hypnosens anvendelse.

En mindre introduktion får man i Hypnose afmystificeretLær at forstå og praktisere selvhypnose og Lars Zwislers Lær at forstå og praktisere selvhypnose, der giver direkte vejledning. Gravesens bog indeholder ikke praktiske anvisninger eller øvelser men går i dybden i teori og casesEn mindre introduktion får man i Hypnose afmystificeret og Lars Zwislers , der giver direkte vejledning. Gravesens bog indeholder ikke praktiske anvisninger eller øvelser men går i dybden i teori og cases.


Bibliotekernes vurdering

d. 13. dec. 2004

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 13. dec. 2004

Hypnose er ikke en særlig udbredt behandlingsform, og da slet ikke i den kliniske verden. Metoden benyttes primært indenfor alternativ behandling, hvilket også afspejles i den tilgængelige litteratur på dansk. Ud over parapsykologiske værker findes kun 2 ca. 15 år gamle titler, hvoraf 1 er genudgivet i 2001, nemlig William J. Ousby: Hypnose og selvhypnose. Forfatteren til den foreliggende bog har i over 20 år arbejdet med hypnose i sin almene lægepraksis og har nu en hypnoterapeutisk klinik. Bogen beskriver hans mange erfaringer med patienter, der har fået hjælp til behandling af mindre traumer, generende adfærd, psykosomatiske lidelser, fobier, angstanfald, smerter m.m. I et behandlingsforløb indgår ofte selvhypnose, selvsuggestion og meditation, og hypnosen kan fremme indlæringen af mere hensigtsmæssige forestillinger hos patienten. Bogen er rig på case-stories og er velskrevet, letlæst og godt layout’et. Der afsluttes med fyldige litteraturhenvisninger, ordforklaringer og register. Forfatteren slår et engageret og seriøst slag for den oversete behandlingsform, og gør desuden opmærksom på tilfælde, hvor hypnoterapi ikke kan anvendes - fx overfor selvmordstruede, en række psykiske sygdomme, spiseforstyrrelser og mennesker i akut krise.


Ugeskrift for læger

Årg. 167, nr. 44 (2005)

af

af

Bettina Holm Norling

Årg. 167, nr. 44 (2005)


Psykologisk pædagogisk rådgivning

Årg. 42, nr. 5/6 (2005)

af

af

Henning Strand

Årg. 42, nr. 5/6 (2005)