Gå til indholdHypertension : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Christian Schwartz, der er stukket af til Mexico og Jonas Bakker, der driver en bar i Paris, sender e-mails til hinanden, hvor de beretter om deres forbrug af for meget alkohol og stoffer, god og dårlig sex, samt psykiske op- og nedture


Anmeldelser (3)


12. apr. 2013

Romanen Hypertension befinder sig i dick lit-genren. Således er målgruppen primært mænd.

Bogen er en mail-roman, hvor bogens to hovedpersoner, Christian Schwartz og Jonas Bakker, skriver til hinanden fra henholdsvis Mexico og Paris. Christian er flygtet fra de danske skattemyndigheder til Mexico, hvor han kæmper med et mentalt sammenbrud, mens Jonas er ejer af en velbesøgt bar, hvor han dog også har sine problemer at slås med. Begge fortæller de åbenhjertigt hinanden om alkohol- og pillemisbrug, god og dårlig sex, samt op- men især voldsomme nedture, alt sammen indrammet af deres angst for døden og for livet. Bogens forfattere har, ligesom deres hovedpersoner, boet i henholdsvis Mexico og Paris, og de formidler godt de to steders særpræg. Sproget er letflydende og rammende for målgruppen. Nogle få af replikkerne er skrevet på fransk, engelsk og en lille smule spansk, men langt hovedparten er på dansk.

Romanen Hypertension trækker tråde bagud og refererer selv til klassikere som Stille dage i Clichy og Steppeulven. Vil man have noget nyere, så kan man prøve Jesper Dahls (også kendt som Jokeren) bog Det er bare ord : tekstsamling.

En mailroman i dick lit-genren. De to mandlige hovedpersoner beretter åbenhjertigt om stof- og alkoholmisbrug, sex og mentale op- og nedture. Sproget er flydende og rammer målgruppen af mænd, der skal være opmærksomme på, at teksten også indeholder replikker på fransk, engelsk og lidt spansk.

Lektørudtalelse

Af

Michael Olsen

Jyllands-posten

Af

Katrine Sommer Boysen

d. 9. maj. 2013

Politiken

Af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 15. maj. 2013


Informationer og udgaver

Ebog

2021

Ebog

2014

Lydbog (net)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Bog

2013