Bøger / faglitteratur

Hvorfor vi elsker hunde, spiser grise og går klædt i køer : en introduktion til carnisme - det tankesystem, der gør det muligt for os at spise visse dyr og ikke andre


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om begrebet carnisme. Om hvorfor man finder kød fra nogle dyr modbydeligt og kød fra andre dyr appetitligt - og hvorfor man overhovedet spiser dyr.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2015

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 23. okt. 2015

Debatbog for alle med interesse for dyrevelfærd og menneskers ernæring. Hvorfor spiser vi overhovedet kød?.

Forfatteren er professor i psykologi og sociologi samt grundlægger af The Carnism Awareness & Action Network. I bogen redegør hun for en lang række forhold, med udgangspunkt i amerikanske vilkår, vedrørende stordriftproduktion af kød og madkultur. Bogen er et engageret kampskrift til fordel for vegetarisme og for dyrevelfærd. Forord v/ medlem af Det Etiske Råd, Mickey Gjerris. Fyldig sektion med noter og litteraturhenvisninger.

Tankevækkende og animerende, informativ og stærkt engageret debatbog, der sætter kødspisning i sammenhæng med den globale økobalance. Bogen virker overvejende meget saglig og velunderbygget, kun enkelte steder kaldes der på læserens sentimentale følelser, som fx i historien om koen Emily, der stak af fra slagterne. Forsiden pirrer nysgerrigheden.

Kan læses supplerende med Om at spise dyrKødMad vs. fødevarerHvad i alverden spiser du?. Den danske antologi Kød er god i studiesammenhæng. Mad vs. fødevarer og Hvad i alverden spiser du? er to danske debatbøger, der kommer bredt rundt om problematikkerne i fødevareproduktionKan læses supplerende med Om at spise dyr. Den danske antologi er god i studiesammenhæng. Mad vs. fødevarer og Hvad i alverden spiser du? er to danske debatbøger, der kommer bredt rundt om problematikkerne i fødevareproduktionKan læses supplerende med Om at spise dyr. Den danske antologi Kød er god i studiesammenhæng. og Hvad i alverden spiser du? er to danske debatbøger, der kommer bredt rundt om problematikkerne i fødevareproduktionKan læses supplerende med Om at spise dyr. Den danske antologi Kød er god i studiesammenhæng. Mad vs. fødevarer og er to danske debatbøger, der kommer bredt rundt om problematikkerne i fødevareproduktion.