Bøger / faglitteratur til børn

Hvorfor smager ørevoks så ulækkert? og flere unødvendige facts!


Beskrivelse


Forklaringer på en række sjove og finurlige spørgsmål om alt mellem himmel og jord.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2013

af

af

Marion Tirsgaard

d. 22. maj 2013

Bog med mere eller mindre ubrugelige fakta. Til ren fornøjelse for børn, der elsker rekordbøger, gåde- og vittighedsbøger. Fra 10-13 år.

Forfatteren har tidligere udgivet 3 andre bøger i serien, senest Hvor meget lort laver en elefant?, 2012. Denne adskiller sig ikke nævneværdigt fra de foregående i serien hverken i stil, type af indhold, layout eller opsætning. Bogen rummer et væld af mærkværdige fakta om alt fra dyr, berømtheder til navne på ting, du ikke kender navnene på. Som i de foregående bind er det tydeligt, at forlægget er engelsk. Det er ærgerligt, da en del af indholdet som fx "ord der blev opfundet af Shakespeare" vil gå hen over hovedet på danske børn. Forsiden formidler fint indholdet, og bogen er let at gå til, hvad angår læsbarhed. Desværre er der en del sjuskefejl i trykningen. Forsiden formidler fint genren og ligner de andre i serien. Bogen udkom i en særudgave for dansk supermarked i 2011.

Som nævnt samler bogen op, hvor de foregående bind i serien slap. Indholdsmæssigt minder serien om andre i samme genre og vil være et fint supplement til fx Rent faktisk, 2011.

Endnu et underholdende bind i serien med fuldkommen ubrugelig viden. Til børn og unge, der samler på skøre og mærkværdige fakta. De vil more sig over størstedelen af indholdet i denne. Bogen kan også med fordel formidles til fx drenge og piger, der har svært ved at komme i gang med tykke romaner.