Gå til indholdHvorfor slår vi ihjel? : om reformationen og krigen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

79 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Beskriver reformationens betydning for hvordan vi i Danmark opfatter det at føre krig og slå ihjel, samt de kristne rødder bag forestillingen om retfærdig krigsførelse


Anmeldelser (5)


31. jan. 2017

Findes der "retfærdige" krige kæmpet i Guds navn? Spændende spørgsmål i bogen, som er del af en serie af minibøger om reformationens udviklingshistorie i Danmark. For dig som læser om kultur- og kirkehistoriske emner.

Kultur- og teologihistorisk bog, der undersøger reformationens betydning for, hvordan vi i Danmark opfatter det at føre krig og slå ihjel. Forfatteren skriver: "I nærværende fremstilling, som vil få karakter af en generel kultur- og teologihistorisk gennemgang af forestillingerne om den retfærdige krig i en vesterlandsk tradition, vil jeg særlig se på, hvorledes disse forestillinger tog sig ud i forbindelse med reformationen i første halvdel af 1500-tallet." Bogens kapitler har overskrifter som: "Du må ikke slå ihjel, eller må du?", "Et bibelsk fundament for at føre krig", "Hvem opfandt den retfærdige krig?", "Retfærdige krige i middelalderen" og "Kan soldater også have Guds nåde?". Sjette bog i forlagets serie i anledning af 500-året i 2017 for reformationen i Danmark. Serien beskriver reformationens historiske udvikling i Danmark, og betydningen for samfundets udvikling. Carsten Selch Jensen er lektor og ph.d. i kirkehistorie ved Københavns Universitet.

Interessant kulturhistorisk bog til refleksioner om reformationens udvikling i Danmark, og oplagt til debatten om "retfærdige" krige.

Kan sammenlignes med i samme serie fx Hvorfor er vi så flittige?


Kan sammenlignes med i samme serie fx Hvorfor er vi så flittige?.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Kristeligt dagblad

Af

Kristian Østergaard (f. 1966)

d. 10. jan. 2018

Weekendavisen

Af

Ulrik Langen

d. 17. feb. 2017

Religion

Af

Ole Bjørn Petersen (f. 1953)

2018, nr. 2

Præsteforeningens blad

Af

Carsten Mulnæs

Årg. 107, nr. 17 (2017)


Informationer og udgaver

Bog

2017

Ebog

2017