Gå til indholdHvorfor skal hverdagen ligne en slutspurt? : højskolen til debat 2012


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

177 sider

Udgivet

2012

Originaludgave

2012


Anmeldelser (4)


2. jul. 2012

Bogen henvender sig til højskolefolk og lægmænd med interesse for den danske folkehøjskole. Den kan desuden læses af et publikum, der interesserer sig for det danske samfunds udvikling, kulturelt og uddannelsesmæssigt.

Bogen er udgivet i anledning af elevforeningen for Testrup Højskoles 100 års jubilæum. Den er en antologi og opdelt i følgende tre temaer: "Højskolen i samfundet - samfundet i højskolen", "Pædagogik og dannelse" og "Højskolens opgaver". Bidragydere til artiklerne er en række kendte debattører, tænkere, kunstnere og højskolefolk: Christian Nissen, Ove Kaj Pedersen, Ove Korsgaard, Peter Bastian, Anders Fogh Jensen, Lene Tanggaard, Dorthe Jørgensen, Hans Henrik Hjermitslev, Bertel Haarder og Jørgen Carlsen, Testrup Højskoles forstander gennem mere end 25 år. Bogen beskriver baggrunden for den danske folkehøjskole, dens historie og udvikling. Den behandler højskolens nutidige udfordringer og eksistensberettigelse. Og den er tillige en god gennemgang af det danske samfunds udvikling frem til vor tids globaliserede verden.

Bogen er en opfølger til udgivelserne Højskolen til debat fra 1961 og 1984. Nyere udgivelse er Frederik Christensens Med livet i højskolen : Antvorskov, Vallekilde, Viborg, Vrå, Kungälv, Kerteminde, 2004.

God debatbog med fyldige artikler. Fx er Christian S. Nissens artikel "På udkig efter folkeligheden" "en veritabel tour de force gennem 150 års Danmarkshistorie" (bogens egne ord) og en rigtig god gennemgang af paradigmeskift i Danmark.

Lektørudtalelse

Af

Else Marie Reedtz Cohen

Weekendavisen

Af

Kai Sørlander

d. 10. aug. 2012

Højskolebladet

Af

Carl Holst, Lone Holst

Årg. 137, sep. (2012)

Kristeligt dagblad

Af

Birgitte Stoklund Larsen

2012-08-10


Informationer og udgaver

Bog

2012