Bøger / faglitteratur

Hvorfor må man ikke sige neger? : 77 videnskabelige svar på små og store spørgsmål, du støder på til daglig


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
164 sider: ill. i farver
Udgivet
2016
Ophav

Beskrivelse


Samling af 77 spørgsmål fra brevkassen 'Spørg videnskaben' på www.videnskab.dk om hverdagens små og store fænomener.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2016

af

af

Lars Ovesen

d. 31. aug. 2016

Er min hund racist? Eller hvorfor larmer mine prutter. Få svar på dette og meget, meget mere i denne bog. For både den yngre og ældre læser med nysgerrigheden i behold, eller hvis man blot mangler en smule underholdning til det næste besøg på dasset.

"Hvorfor må man ikke sige neger" præsenterer 77 spørgsmål samt 77 videnskabelige svar. Spørgsmålene bevæger sig i alle kategorier som; naturvidenskab, arkæologi, mennesker eller videnskab. Besvarelserne på spørgsmålene er alle videnskabeligt funderede og besvaret ud fra førende forskere og/eller videnskabsmænds bedste evne. Derudover er der en række faktabokse, der forholder sig til det enkelte spørgsmål. Udgivet i softbackkvalitet. Med enkelte illustrationer.

En særdeles underholdende bog der let byder på et par timers god læsning. Spørgsmålene bevæger sig meget vidt omkring og intet emne er for stort eller småt til at blive medtaget. Teksten er letlæst, skrevet med et glimt i øjet og det bliver på intet tidspunkt for avanceret så menigmanden ikke kan forstå det. Spørgsmålene kommer fra websiden www.videnskab.dk.

For yderligere spørgsmål og svar se fx Hvad gør mest ondt - en fødsel eller et spark i skridtet?.


Weekendavisen

d. 7. okt. 2016

af

af

Marta Sørensen

d. 7. okt. 2016