Gå til indholdHvorfor jeg forlod dig


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

378 sider

Udgivet

2013

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Den 10-årige dreng ser sin far blive kørt ned, men inden faderen dør, fravrister han drengen et løfte, der er gået i arv i generationer, om at møde op på Mount Washington den 3. oktober 2000 ved daggry


Anmeldelser (5)


7. mar. 2013

Litterær og velskrevet spændingsroman, som giver mindelser om Da Vinci mysteriet. Målgruppen er dem, der er fascinerede af myten om tempelridderne og deres hemmeligheder, samt læsere af litterære spændingsromaner.

Anders Rønnow Klarlund (f. 1971) er tidligere filminstruktør og medforfatter til 2 krimier under pseudonymet A.J. Kazinski. Dette er hans anden roman. Den ti-årige dreng (der deler navnet Rønnow med Klarlund, et navn, der kan dateres tilbage til den sidste katolske biskop i Danmark) ser sin far blive kørt ned, men inden faderen dør, fravrister han drengen et løfte, der er gået i arv i generationer, om at møde op på Mount Washington den 3. oktober 2000 ved daggry. 20 år senere er drengen en mand, han sidder fængslet, og tiden nærmer sig. Da han tager på springtur starter han denne beretning til sin ufødte datter om sin mangeårige jagt på faderens morder, og de hemmeligheder faderen vogtede. Scenen er sat til en effektfuld, melodramatisk og underholdende fortælling, som Klarlund postulerer blot at videreformidle via de notesbøger, Rønnow skrev til sin datter.

Den oplagte sammenligning er Da Vinci mysteriet, men Klarlund har en mere litterær tilgang, og historien om den 10-åriges jagt på en morder fylder mere end myten om tempelridderne.

Velskrevet, intens og underholdende historie om jagten på en morder og 1000 år gamle hemmeligheder. Klarlunds baggrund som instruktør og manuskriptforfatter fornægter sig ikke: historien vil gøre sig lige så godt på film som på skrift.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Arne Larsen

2013-04-17

Jyllands-posten

Af

Katrine Sommer Boysen

d. 17. jul. 2013

Politiken

Af

Erik Jensen

d. 1. maj. 2013

Berlingske tidende

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 30. mar. 2013


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2013

Bog

2013

Ebog

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013

Lydbog (cd)

2013