Bøger / skønlitteratur / roman

Hvorfor jeg forlod dig


Beskrivelse


Den 10-årige dreng ser sin far blive kørt ned, men inden faderen dør, fravrister han drengen et løfte, der er gået i arv i generationer, om at møde op på Mount Washington den 3. oktober 2000 ved daggry.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2013

af

af

Grethe Lorentzen

d. 7. mar. 2013

Litterær og velskrevet spændingsroman, som giver mindelser om Da Vinci mysteriet. Målgruppen er dem, der er fascinerede af myten om tempelridderne og deres hemmeligheder, samt læsere af litterære spændingsromaner.

Anders Rønnow Klarlund (f. 1971) er tidligere filminstruktør og medforfatter til 2 krimier under pseudonymet A.J. Kazinski. Dette er hans anden roman. Den ti-årige dreng (der deler navnet Rønnow med Klarlund, et navn, der kan dateres tilbage til den sidste katolske biskop i Danmark) ser sin far blive kørt ned, men inden faderen dør, fravrister han drengen et løfte, der er gået i arv i generationer, om at møde op på Mount Washington den 3. oktober 2000 ved daggry. 20 år senere er drengen en mand, han sidder fængslet, og tiden nærmer sig. Da han tager på springtur starter han denne beretning til sin ufødte datter om sin mangeårige jagt på faderens morder, og de hemmeligheder faderen vogtede. Scenen er sat til en effektfuld, melodramatisk og underholdende fortælling, som Klarlund postulerer blot at videreformidle via de notesbøger, Rønnow skrev til sin datter.

Den oplagte sammenligning er Da Vinci mysteriet, men Klarlund har en mere litterær tilgang, og historien om den 10-åriges jagt på en morder fylder mere end myten om tempelridderne.

Velskrevet, intens og underholdende historie om jagten på en morder og 1000 år gamle hemmeligheder. Klarlunds baggrund som instruktør og manuskriptforfatter fornægter sig ikke: historien vil gøre sig lige så godt på film som på skrift.


litteratursiden.dk

d. 17. apr. 2013

af

af

Arne Larsen

d. 17. apr. 2013

Hemmelige broderskaber, tempelriddere, mord og en mand på flugt. Denne konspirationsthriller fortæller en ganske interessant historie, som dog ikke holder hele vejen. Hovedpersonen oplevede som dreng ...


Jyllands-posten

d. 17. juli 2013

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 17. juli 2013


Berlingske tidende

d. 30. mar. 2013

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 30. mar. 2013