Gå til indholdBøger / faglitteratur / sygehistorier

Hvordan jeg kom gennem stress - og blev klogere af det


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

199 sider

Udgivet

2014

Ophav

Heidi Vesterberg(forfatter)
Genre og formsygehistorier
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


8 kendte mennesker beretter om at gå ned med stress og komme styrket ud på den anden side. Om at jage præstationer og det perfekte liv, og at ignorere advarselssignaler som dårlig søvn, manglende appetit og ondt i maven. Med råd om at komme igennem stress


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2014

af

af

Grethe Lorentzen

d. 7. mar. 2014

De 8 beretninger fra mænd og kvinder om at gå ned med stress og komme styrket ud på den anden side henvender sig til de stress-ramte og deres familie og omgangskreds.

Heidi Vesterberg (f. 1968) er journalist, og skriver for en række medier. Denne bog indeholder 8 beretninger om at gå ned med stress og komme styrket ud på den anden side. Vesterberg har interviewet 8 offentligt kendte personer, 4 mænd og 4 kvinder, om deres stress-krise og tilbagevenden til et normalt liv. Fælles for mange af beretningerne er, at de jagter præstationer og det perfekte liv, og ignorerer advarselslamperne: dårlig søvn, manglende appetit, en klump i maven. Hver beretning afsluttes med de interviewedes personlige råd om at komme igennem stress. Bogen slutter med, at Thomas Milsted, som er forfatter til bøger om stress, trivsel og søvn, fremlægger facts om stress i Danmark.

Denne er på linje med Mikala Dirckinck-Holmfelds interviewbog Jeg overvandt stress : ti kendte kvinder fortæller, hvordan de fik bedre balance i livet, 2011, samt med Stress - når kroppen siger fra : psykolog Bobby Zachariae og overlæge Bo Netterstrøm beskriver de fysiske og psykiske symptomer, og 16 stressramte skriver deres historie, 2004.

Der er flere bøger med beretninger om stress, flest fra kvinder, som generelt er mere åbne omkring det, pludselig ikke at kunne håndtere livet. Denne adskiller sig ikke markant i forhold til de nævnte, men forcen her er, at også mænd fortæller om deres måde at takle stress på.


Journalisten

2014, nr. 5

af

af

Lone Holm

2014, nr. 5Informationer og udgaver

2014

Bog

Heidi Vesterberg

Rosinante, 1. udgave

2014

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Vibeke Hastrup, Morten Hauch-Fausbøll

Momolydbog

2014

E-bog

Heidi Vesterberg

Rosinante

2014

Lydbog (online)

indlæser: Vibeke Hastrup, Morten Hauch-Fausbøll

Momolydbog