Bøger / faglitteratur / erindringer

Hvor taler du flot dansk!


Beskrivelse


Journalist og tidligere tv-vært Adel Aziz Mahmoud (f. 1983), der flygtede til Danmark med sin familie i 1984, beretter om sin integration i det danske samfund, og kaster lys over de mange paradokser, der findes i integrationsdebatten.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2016

af

af

Rikke Bruun

d. 18. mar. 2016

Abdel Aziz Mahmoud er kendt fra DRs sendeflade igennem flere år, som studievært på fx Aftenshowet. Han har igennem længere tid blandet sig i integrationsdebatten på de sociale medier, og her fortæller han sin egen historie. For alle med interesse i integrationsdebatten i Danmark.

Abdel Aziz Mahmoud er født i Abu Dhabi, som det første barn af palæstinensiske forældre på flugt. Den lille familie kom til Danmark i 1984, hvor de efter et par år flytter til Middelfart. Her møder familien en nabo, en skolelærer og flere andre personer, som kommer til at have en markant indflydelse på familiens liv i Danmark. For Abdel handler det om at skille sig mindst muligt ud og blive så dansk som muligt - han kalder det klaphattejagten. Men bogen er langt mere end en fortælling om en flygtningefamilies integration i det danske samfund. Abdel kommer rundt om mange aspekter af integrationen og sætter lys på mange de aspekter og paradokser, der findes i integrationen og debatten om den.

Med stor humor er Abdel Aziz Mahmouds bog et vigtigt indlæg i den danske integrationsdebat, hvor han fortæller ikke-nyheden om de mange flygtninge, for hvem integrationen lykkes. Han formår med stor kærlighed at sætte den enkelte danskers ansvar for integrationen på dagsordenen. Kan varmt anbefales.

Flere kendte danskere med flygtningebaggrund har skrevet deres biografier som fx Janus Nabil Bakrawi i RodVerden er ét land og Farshad Kholghi i Verden er ét landFlere kendte danskere med flygtningebaggrund har skrevet deres biografier som fx Janus Nabil Bakrawi i Rod og Farshad Kholghi i .


litteratursiden.dk

d. 25. apr. 2016

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 25. apr. 2016

Tankevækkende og meget morsom bog om at være dansker med indvandrerbaggrund. En væsentlig bog i integrationsdebatten, som tager fat på myterne og dobbeltmoralen. I denne morsomme og tankevækkende bog ...


Information

d. 12. apr. 2016

af

af

David Rehling

d. 12. apr. 2016


Weekendavisen

d. 8. apr. 2016

af

af

Søren K. Villemoes

d. 8. apr. 2016


Social kritik

Årg. 28, nr. 146 (2016)

af

af

Benny Lihme

Årg. 28, nr. 146 (2016)