Gå til indholdHvor solen skinner om natten


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

263 sider

Udgivet

2017

genre/form

roman,

young adultOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Veninderne Freddy og Lulu rejser til Grækenland på chartertur, da de bliver studenter. Freddy skal starte på jura, men er ikke så sikker på, at det er det, hun vil. Habib flygter fra borgerkrig og rædsel i Syrien. I Grækenland møder han de jævnaldrende danske piger, og det ændrer deres livsbane


Anmeldelser (3)


21. dec. 2017

Freddy og Lulu rejser på chartertur til Grækenland, da de bliver studenter. Mødet med Habib, som er flygtet fra krigen i Syrien, ændrer de tre unges liv. En roman til unge der går op i retfærdighed og forskellighed. Fra 14 år og op.

Freddys far er højesteretssagfører og vant til at få sin vilje. Det er også ham, der har ønsket, at Freddy søgte ind på jura. Han giver Freddy og veninden Lulu en 'lufter' til Grækenland, inden universitet starter. Habib er 17 og flygter fra Syrien. Han hader vold og skal holde hemmeligt, at han er homoseksuel, for IS slår homoseksuelle ihjel. Han savner sin kæreste, der er flygtet til Danmark. Historien fortælles på skift af Freddy og Habib. Der er en verden til forskel på deres liv, men da de møder hinanden i Grækenland, knytter de bånd på tværs af kulturforskelle, rigdom, flugt og rædsel. De søger friheden. Men frihed betyder bestemt ikke det samme, når man kommer fra en rig dansk forstad og et land i krig.

Fin og rørende fortælling om den verden vi lever i og om at finde sine egne ben. Forskellen mellem de unges problemer beskrives uden at være nedladende. Vi har forskellige vilkår her i livet, så må vi finde ud af, hvordan vi får det bedste ud af det. Habibs flugt er levende fortalt, og man føler nærmest, man er med ham og de andre flygtninge klemt sammen bag i en lastbil og på en frygtelig tur over havet til Grækenland.

Læsere der gerne vil vide mere om at være ung og flygtning anbefales De flygtede


, hvor unge flygtninge fortællerLæsere der gerne vil vide mere om at være ung og flygtning anbefales De flygtede, hvor unge flygtninge fortæller.

Lektørudtalelse

Af

Christina Andersen

Politiken

Af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 20. jan. 2018

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Bent Rasmussen (lærer)

2018-03-01


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2019

Lydbog (net)

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Ebog

2018

Bog

2017