Bøger / faglitteratur til børn

Hvor klamt!


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
176 sider: ill. i farver
Udgivet
2016
Målgruppe

For 10-14-årige


Indhold

Hårrejsende historie ; Den afskyelige menneskekrop ; Naturen er ulækker ; Kriblekrable ; Jorden rundt ; Verdens værste popkultur ; Hverdagen stinker ; Sjovt, men klamt!


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. dec. 2015

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 23. dec. 2015

Mange ulækre oplysninger om alt fra menneskekroppens bakterier over toiletter til havforurening. For alle videbegærlige og klamhedselskende børn fra 10 år. Bogen er en del af "National Geographic Kids"-serien.

Først møder vi gødningsbillen Gunnar, herefter får vi forslag til hvordan bogen bedst bruges og så introduceres vi for Regnbuelandet - stedet hvor der er is og smil og hvor du kan bladre hen, når det hele bliver for klamt. Nu er det tid til det ulækre: Der er bl.a. et kapitel om hårrejsende historie og et om den afskyelige menneskekrop. Layoutet har mange farver, billeder, faktabokse og forskellige skrifttyper. Forfatteren har skrevet flere andre lignende bøger som ikke er oversat til dansk. På dansk foreligger Alt om borge som også er en del af "National Geographic Kids"-serien.

Layoutet drager øjnene med masser af billeder og farver allerede på forsiden, som indrammes af den genkendelige gule farve som kendes fra magasinet "National Geographic". Det er en god bog, der giver masser af viden med det klamme som ramme. Der er meget tekst i den, men det er inddelt i små overskuelige afsnit. Både børn og forældre kan få glæde af denne "pestbefængte perle" som også er sjov.

Fra 2015 findes Det er så klamt! - din krop1001 grufulde facts og to lignende bøger om dyr og kryb som er ganske populære, men med et langt mere kedeligt layout. Af ældre titler kan fx nævnes 1001 grufulde factsFra 2015 findes Det er så klamt! - din krop og to lignende bøger om dyr og kryb som er ganske populære, men med et langt mere kedeligt layout. Af ældre titler kan fx nævnes .