Bøger / faglitteratur / dagbøger

Hvor går det hvide hen, når sneen smelter? : en beretning om rejsen til et helt nyt liv - oplevet fra gulvhøjde


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
204 sider
Udgivet
2015
Ophav
Genre og form
dagbøger, erindringer

Beskrivelse


Tine Kust (f. 1957), der igennem mange år har haft et alkoholmisbrug, beretter om sine fem ugers ophold på et behandlingshjem. Om hverdagens op- og nedture, og om ensomhed, savn, skyld og sammenhold.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. maj 2015

af

af

Mette Fersum

d. 21. maj 2015

En personlig beretning, en slags dagbog fra en kvinde, med et misbrug, som kommer i behandling i 5 uger. For dem der kan lide at læse bøger fra virkelighedens verden.

Tine Kust har haft et alkoholmisbrug, gennem lang tid, og kort før jul 2012 indlægges hun til behandling et sted på sjælland sammen med 14 mænd. Dette er hendes personlige beretning skrevet som dagbog. Hun kalder det fem meget dramatiske uger, hvor 15 dybt alkoholiserede og fremmede mennesker skal fungere sammen, tvunget af omstændighederne. Hun beskriver sine samtaler med behandlere, hvor hun krænger sin sjæl ud, samtalerne med de andre beboere, ensomhed, afsavn, frygt, tanker, svære følelser, sammenhold, skyld og skam. Ikke mindst beskriver hun livet og hverdagens ned-og opture på et opholdssted, sammen med en gruppe behandlere, på godt og ondt.

Der er noget skønlitterært over bogen. Det er som en dagbogsroman fyldt med hendes smerte og kampe for overlevelse, hvor jeg næsten får sympati og medfølelse for hende. Hendes notater er meget autentisk og nærværende skrevet i jeg-form. En fortælling, med mange implicerede, man er der næsten selv.

Bogen er i 2013 udgivet i Norge. Den er i sammen genre som Fra narkoman til rollemodel.