Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Hviskeren : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

313 sider

Udgivet

2017

Ophav

Karin Fossum(forfatter)

Poul Bratbjerg Hansen(oversætter)
Genre og formroman, krimi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Krimi. Ragna Riegel lever et stille og regelmæssigt liv, men så begynder hun at modtage trusselsbreve. Ragna tager sine forholdsregler og gør til sidst det, hun må gøre. Ragna kommer til afhøring hos Konrad Sejer, men fortæller hun sandheden?


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 25. aug. 2017

Hvad får en stille og undseelig kvinde til at begå den ultimative forbrydelse? Politiet lægger øre til kvindens fortælling om sit liv og det, der fører frem til den ulyksalige hændelse. En roligt fremadskridende og klog psykologisk krimi for de læsere, der vil forstå de menneskelige mekanismer bag en forbrydelse.

Ragna Riegel er 46 og har mistet stemmen efter en operation. Hun er fordringsløs, arbejder i en butik og bor i sit barndomshjem, hvor hendes hverdag er bundet op på faste rutiner. Hun er ensom, og efter sønnen flyttede til Berlin som ganske ung, har hun heller ingen kontakt med ham. Da Ragna begynder at få truende, anonyme breve, tager hun sine forholdsregler. Alligevel bryder en mand ind i hendes hus, og hun gør det, hun må gøre. Ragna bliver varetægtsfængslet og hvisker sin historie til politimanden Konrad Sejer. Der bliver formidlet kontakt til sønnen i Berlin, som så skriver breve til Ragna. Disse breve sætter begivenhederne i relief, og et uhyggeligt billede tegner sig.

Velskrevet, intens og hjertegribende psykologisk krimi, som gør et knugende indtryk. Komposition, sprog og personskildring holder hele vejen, og portrættet af den bange og forvirrede Ragna, som viser sig at være paranoid skizofren med vrangforestillinger, er overbevisende.

Anvendes på linje med Karin Fossums øvrige krimier og med forfattere som fx Karin Alvtegen og Hakon Nesser.


litteratursiden.dk

d. 25. okt. 2017

af

af

Jette S. F. Holst

d. 25. okt. 2017

I denne stilfærdige krimi ligger gåden i det fascinerende psykologiske portræt, som Fossum mestrer. Ragna Riegel er en stille eksistens. Hun passer sit arbejde i discountbutikken Europris, bor alene i...


Litteratursiden.dk [online]

d. 25. okt. 2017

af

af

Jette S. F. Holst

d. 25. okt. 2017


Politiken

d. 28. sep. 2017

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 28. sep. 2017Informationer og udgaver

2017

Bog

Karin Fossum

Gyldendal, 1. udgave

2017

Ebog

Karin Fossum

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2018

Lydbog (net)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Gyldendal

2018

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Gyldendal,Biblioteksmedier