Gå til indholdHvis vi var en almindelig familie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

119 sider

Udgivet

2019

genre/form

romanOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Ingeborgs 8-års fødselsdag nærmer sig. Historiens jeg-fortæller påtager sig ansvaret for at lave en god fødselsdag, men det er svært, når der kun er få penge at købe både gaver og mad for og ingen hjælp at hente hos forældrene


Anmeldelser (3)


13. mar. 2019

Hvordan sørger man for at ens lillesøsters 8-års fødselsdag bliver en god dag, når man kun er 13, ingen penge har og der ingen hjælp er at hente fra mor eller far? Roman for 10-14-årige.

Ingeborgs 8-års fødselsdag nærmer sig, og selvom hun godt ved, at mor ingen penge har, vokser hendes ønskeseddel. Jeg-fortælleren påtager sig ansvaret for at lave en god fødselsdag for sin søster, men det er svært, når der ikke er mere end 300 kr. at købe både gaver, mad og pynt for. Mor og far er skilt. Far er alkoholiker og svigter gang på gang sine to børn. Mor har mistet sit arbejde i Netto og ligger i sengen i flere dage og tager heller ikke ansvar for børnene. Med hjælp fra vennen Ali og frisøren Sussie forsøger jeg-fortælleren at gøre fødselsdagen til den gode dag, Ingeborg drømmer om.

En barsk fortælling om to søskendes daglige bekymringer i en skilsmissefamilie med en alkoholiseret far og en mor, der knapt kan tage vare på sig selv. Trine Bundsgaard formår at fortælle en næsten ubærlig historie på en måde, så læseren trods alt efterlades med håb. Bogen kan med fordel bruges som udgangspunkt for samtale med børn, der står i samme situation og i undervisningen på mellemtrinnet. En interessant detalje ved bogen er, at læseren ikke får at vide hvilket køn, jeg-fortælleren er, og dermed kan lave sin egen fortolkning.

Samme emne behandles i Søren Jessens Vildnis - og tropehjelm


Samme emne behandles i Søren Jessens Vildnis - og tropehjelm.

Lektørudtalelse

Af

Mette Balle Christensen

Politiken

Af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 15. jun. 2019

Børn & bøger

Af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 72, nr. 4 (2019)


Informationer og udgaver

Bog

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Lydbog (net)

2019

Ebog

2019