Bøger / skønlitteratur / digte

Hvis alt kommer til alt : prosaiske digte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
48 sider (1 bilag)
Udgivet
2015
Ophav
Genre og form
digte
Originaludgave
2015

Beskrivelse


Digte. Poetisk leg med sprog og ord er det gennemgående i denne digtsamling, der også rummer digte med religiøst anstrøg og om rejser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2015

af

af

Kent Skov

d. 10. aug. 2015

En digtsamling om det at skrive og glæden ved ord, hvor forpligtende de er, og hvad man kan bruge dem til. For læsere til ny dansk lyrik.

Debutdigtsamling af komponisten og forfatteren EV der fortrinsvis handler om skriveprocessen og ordfrembringelsen. EV arbejder med en bevidst enkel skrivestil, der gør digtene umiddelbart forståelige samtidig med, at der er en bund af alvor og refleksion i teksterne. Samlingen rummer også mere beskrivende digte med bl.a. Barcelona som ramme og et par religiøse digte. EV har pudsigt klistret sin egen "anmeldelse" af digtsamlingen ind sidst i bogen, hvor han selvironisk rammer centrale temaer.

De indledede digte om skriveprocessen er et afsæt for en art metadigtning om selve den digteriske proces: "Jeg taler hele tiden./Det kan være ulideligt at høre på/Men det er nødvendigt//For hvordan kan jeg vide hvad jeg/mener/før jeg har hørt hvad jeg tænker//" - og videre: "Hvis du vil være digter/skal du skrive mindst et ord hver dag(...)Det har jeg så gjort/men jeg tænker undertiden på/om jeg ikke skulle have gemt/alle ordene og noderne//jeg mangler dem ofte//". Det afvæbnende let humoristiske strøg gør digtene lette og uhøjtidelige, men giver trods flere fine ordspil netop en manglende tyngde. Flere fine ansatser føres ikke helt igennem til en dybere digterisk pointe.

Glæden ved ord og sprog finder man også Renè Rasmussen i Sprogets knogle og hos Peter Laugesen m.fl.