Gå til indholdBøger / faglitteratur

Hvilken natur? : en antologi om natursyn og natur i Danmark


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

200 sider: ill. i farver

Udgivet

2021

Ophav

Karsten Elmose Vad(redaktør)

Caspar Tybjerg(illustrator)

Mikkel Aarup Tybjerg(illustrator)

m.fl

Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Bliv klogere på mange af de grundlæggende begreber og problematikker omkring naturens tilstand i denne artikelsamling. Oplagt læsning til opgaveskrivere, fagpersoner med natur som arbejdsområde, beslutningstagere og alment interesserede i den danske natur og debatten omkring natur


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2022

af

af

Morten Brynildsen

d. 7. jan. 2022

Bliv klogere på mange af de grundlæggende begreber og problematikker omkring naturens tilstand i denne artikelsamling. Oplagt læsning til opgaveskrivere, fagpersoner med natur som arbejdsområde, beslutningstagere og alment interesserede i den danske natur og debatten omkring natur.

Hvilken natur er det, vi taler om, når vi taler om naturen? Dette svære spørgsmål belyses her af en gruppe forskere, eksperter og organisationer. Aktuelle temaer som naturgenopretning og rewilding behandles, og især vores natursyn står centralt: Hvilken værdi har naturen for os mennesker, og hvordan ændrer vores natursyn sig gennem tiden? Vi står midt i den sjette masseuddøen af arter, primært forårsaget af tab af levesteder og uholdbar jagt, fiskeri og indsamling af arter. Hvad er vores etiske ansvar, og hvordan prioriterer vi fremtidens forbrug af natur? Dette er blot nogle af de temaer, der behandles i "Hvilken natur?" Hver artikel har forslag til videre læsning i faglitteraturen.

En guldgrube af baggrundsviden om og vinkler på natur(syn), der giver stof til eftertanke og inspirerer til at dykke længere ned i de mange forskellige temaer. Antologien kan læses som en helhed, men artiklerne står også fint alene.

NaturdannelseKampen om Danmarks natur


: naturformidlerens håndbog er en kortere, hurtigt læst indføring i natursyn. Kampen om Danmarks natur : fra fredskovsforordningen til genskabelsen af Filsø giver en naturhistorisk basis at gå ud fraNaturdannelse : naturformidlerens håndbog er en kortere, hurtigt læst indføring i natursyn. : fra fredskovsforordningen til genskabelsen af Filsø giver en naturhistorisk basis at gå ud fra.


Dansk Ornithologisk Forenings tidsskrift

Årg. 116, nr. 3 (2022)

af

af

Hans Meltofte

Årg. 116, nr. 3 (2022)Informationer og udgaver

2021

Bog

Illustratorer: Caspar Tybjerg, Mikkel Aarup Tybjerg

Biologiforbundet