Gå til indholdHverken ubesindig eller frygtsom


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

411 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2020

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Dramatiske beretninger fra flådens historie - fra kampen mod algeriske korsfarer i 1700-tallet til vor tids indsats mod pirater ved Afrikas horn. Bogen henvender sig til maritimt og militærhistorisk interesserede


Anmeldelser (7)


25. aug. 2020

Dramatiske beretninger fra flådens historie - fra kampen mod algeriske korsfarer i 1700-tallet til vor tids indsats mod pirater ved Afrikas horn. Bogen henvender sig til maritimt og militærhistorisk interesserede.

Søren Nørby har udvalgt 11 af de mest dramatiske beretninger fra flådens historie. Fortællingerne tager udgangspunkt i de søofficerer og orlogsgaster der, ofte fjernt fra Danmark, gjorde deres bedste for at udføre ordre fra kongen. For ikke at gøre fortællevinklen for entydig, er historierne kombineret med beretninger fra officerer, besætningsmedlemmer og øjenvidner til begivenhederne. Hvert af de 11 slag bliver sat ind i en historisk kontekst, centrale personligheder beskrives og hvert kapitel afsluttes med angivelse af teknisk data over de nævnte fartøjer. Bogen er illustreret med over 200 billeder, hvoraf mange ikke tidligere har været offentliggjort. Søren Nørby er ph.d. og forsker ved Forsvarsakademiet. Han har tidligere udgivet bl.a. Sænk skibene!


Flådeguide


og Flådeguide. Bogen er i hardback med læsebåndSøren Nørby har udvalgt 11 af de mest dramatiske beretninger fra flådens historie. Fortællingerne tager udgangspunkt i de søofficerer og orlogsgaster der, ofte fjernt fra Danmark, gjorde deres bedste for at udføre ordre fra kongen. For ikke at gøre fortællevinklen for entydig, er historierne kombineret med beretninger fra officerer, besætningsmedlemmer og øjenvidner til begivenhederne. Hvert af de 11 slag bliver sat ind i en historisk kontekst, centrale personligheder beskrives og hvert kapitel afsluttes med angivelse af teknisk data over de nævnte fartøjer. Bogen er illustreret med over 200 billeder, hvoraf mange ikke tidligere har været offentliggjort. Søren Nørby er ph.d. og forsker ved Forsvarsakademiet. Han har tidligere udgivet bl.a. Sænk skibene! og . Bogen er i hardback med læsebåndSøren Nørby har udvalgt 11 af de mest dramatiske beretninger fra flådens historie. Fortællingerne tager udgangspunkt i de søofficerer og orlogsgaster der, ofte fjernt fra Danmark, gjorde deres bedste for at udføre ordre fra kongen. For ikke at gøre fortællevinklen for entydig, er historierne kombineret med beretninger fra officerer, besætningsmedlemmer og øjenvidner til begivenhederne. Hvert af de 11 slag bliver sat ind i en historisk kontekst, centrale personligheder beskrives og hvert kapitel afsluttes med angivelse af teknisk data over de nævnte fartøjer. Bogen er illustreret med over 200 billeder, hvoraf mange ikke tidligere har været offentliggjort. Søren Nørby er ph.d. og forsker ved Forsvarsakademiet. Han har tidligere udgivet bl.a. Sænk skibene! og Flådeguide. Bogen er i hardback med læsebånd.

Flot bog, som indeholder en masse flotte kort, billeder og illustrationer. Fortællingerne er fængende og de kan læses kronologisk eller efter interesse.

For flaget og Danmark


Klart skib


og Klart skib har også fokus på flådens historieFor flaget og Danmark og har også fokus på flådens historieFor flaget og Danmark og Klart skib har også fokus på flådens historie.

Lektørudtalelse

Af

Kirstine Louise Grøngaard

Krigsvidenskab.dk [online]

Af

Poul Grooss

2021-01-22

Historie-online.dk [online]

Af

Kresten Søe

2020-09-30

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 5. feb. 2021

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Martin Kryhl Jensen (f. 1979)

Nr. 228 (2021)

Marinehistorisk tidsskrift

Af

Poul Grooss

Årg. 53, nr. 4 (2020)

Tidsskrift for søvæsen

Af

Hans Chr. Bjerg

Årg. 192, nr. 2 (2021)


Informationer og udgaver

Bog

2020

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020