Gå til indholdHverdagens psykopater 2 : ofrene fortæller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

293 sider

Udgivet

2014

genre/form

case studiesOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Fem kvinder fortæller om de mænd, der pga. deres psykopatiske træk har været til skade for deres liv, den manipulerende ægtemand, ludomanen, børnemisbrugeren, alkoholikeren og hustrumishandleren, og psykiateren kommenterer kvindernes valg og mændenes handlinger


Anmeldelser (1)


28. okt. 2014

En bog om et tabuiseret emne, hvor ofre som har kendt en psykopat fortæller deres historie. For fagfolk, og for kvinder som har været udsat for psykisk eller fysisk vold fra en psykopat.

Bogen er en opfølgning til Henrik Day Poulsens tidligere bog Hverdagens psykopater


. I " 2", som er skrevet i samarbejde med Katrine Krebs, beskriver 5 kvinder deres oplevelser med en psykopat. Henrik Day Poulsen kommenterer historierne med et efterskrift om generelle træk ved forhold præget af fysisk vold, psykisk vold, psykisk terror, eller seksuelle overgreb. Historierne er meget forskellige, men rummer overordnet set nogle fælles kendetegn, og hvis kvinderne havde haft indsigt heri, kunne det have forhindret dem i at blive skadet. Generelt påpeges det at vold aldrig er acceptabelt, men vold mod kvinder har altid eksisteret. Vold sker ofte, når den ene part ikke respekterer den anden. Opdragelsen betyder meget. Mange kvinder gentager historien og ender igen i forhold med psykopatiske mænd. Bogens klare budskab er, at der er en vej ud af helvedes mørkeBogen er en opfølgning til Henrik Day Poulsens tidligere bog Hverdagens psykopater. I "Hverdagens psykopater 2", som er skrevet i samarbejde med Katrine Krebs, beskriver 5 kvinder deres oplevelser med en psykopat. Henrik Day Poulsen kommenterer historierne med et efterskrift om generelle træk ved forhold præget af fysisk vold, psykisk vold, psykisk terror, eller seksuelle overgreb. Historierne er meget forskellige, men rummer overordnet set nogle fælles kendetegn, og hvis kvinderne havde haft indsigt heri, kunne det have forhindret dem i at blive skadet. Generelt påpeges det at vold aldrig er acceptabelt, men vold mod kvinder har altid eksisteret. Vold sker ofte, når den ene part ikke respekterer den anden. Opdragelsen betyder meget. Mange kvinder gentager historien og ender igen i forhold med psykopatiske mænd. Bogens klare budskab er, at der er en vej ud af helvedes mørke.

Det er nervepirrende og rystende læsning. Kvinderne skriver så intenst. Day Poulsen får sat gode ord på hvad der sker, og hvilke mekanismer der træder i kraft.

Bogen er en revideret udgave af Kvinder der lever farligt


Kærlighedens lænker


. kvindernes historier er uændrede, mens de faglige kommentarer er reviderede. Flere andre kvinder har skrevet deres historie bl.a. Kærlighedens lænkerBogen er en revideret udgave af Kvinder der lever farligt. kvindernes historier er uændrede, mens de faglige kommentarer er reviderede. Flere andre kvinder har skrevet deres historie bl.a. Bogen er en revideret udgave af Kvinder der lever farligt. kvindernes historier er uændrede, mens de faglige kommentarer er reviderede. Flere andre kvinder har skrevet deres historie bl.a. Kærlighedens lænker.

Lektørudtalelse

Af

Mette Fersum


Informationer og udgaver

Bog

2014

Ebog

2014