Gå til indholdHvem tilhører Danmark? : kampen om kongemagten 1074 til ca. 1202


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

513 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2018

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2018


Anmeldelser (1)


3. okt. 2018

Spændende bog om hvornår Danmark blev en uafhængig territorialstat, om magtkampe og kongemagt. For læsere som er interesserede i dansk middelalderhistorie.

Forfatter Claus Friisberg forsøger med bogen at give sit bud på hvornår han mener, at Danmark blev en suveræn og uafhængig territorialstat. Han beretter om kampene om kongemagten som har fundet sted i Danmark i perioden 1074-1202, og fortæller bl.a. om likvideringen af Knud Lavard, hertug i Slesvig og borgerkrigen 1146-1157. Forfatteren har gjort brug af et omfattende antal kilder og anvendt litteratur, i alt næsten 100 siders henvisninger, som er at finde til sidst i bogen.

Velskrevet og spændende bog om en historisk dramatisk periode i Danmark. Bogen er på mange sider, men forfatteren formidler indholdet på god og indlevende vis. Der er nogle få illustrationer undervejs i bogen.

Ønsker man at læse mere om Danmark i Middelalderen, kan bogen Middelalderens Danmark


skrevet af Per Ingesman m.fl. anbefalesØnsker man at læse mere om Danmark i Middelalderen, kan bogen Middelalderens Danmark skrevet af Per Ingesman m.fl. anbefales.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Mendel


Informationer og udgaver

Bog

2018