Gå til indholdHvem slog bambi ihjel?


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

258 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


En massevoldtægt, to dødsfald og tre unge, der forsøger at finde fodfæste i livet på trods af voldsomme hændelser. Bid for bid afdækkes hændelser, motiver og konsekvenser i deres liv


Anmeldelser (7)


29. apr. 2020

Formsikker roman om tre unge, der forsøger at finde fodfæste i livet på trods af voldsomme hændelser. For læsere, der holder af nordisk litteratur med en kritisk vinkel.

Romanen følger 3 unge mennesker, venner og kærester, Gusten, Emmy og Saga-Lill, der hver især forsøger at finde fodfæste i livet. Selviscenesættelse, skyld og sprogets evne til at forme virkeligheden spiller centrale roller. Teksten springer i tid og sted. Den består af minder, tanker og dialog, der kredser om forskellige begivenheder, og bid for bid afdækkes hændelser, motiver og konsekvenser i deres liv. Centralt står Gustens medvirken til en massevoldtægt, spørgsmålet om, hvem der er skyld i ofrets senere død, og konsekvenserne for både Gusten og det velbjergede samfund, han bor i.

Romanen behandler de alvorlige emner både nådesløst og næsten poetisk. Tankerne kører rundt i personernes hoveder, scener gentages med ny betoning. Det kan kræve lidt af læseren, men det bliver aldrig kedeligt, og det holder hele vejen. Trådene samles meget fint, og de mange gennemspilninger understreger fornemt bogens temaer om, hvordan vi forsøger at forme virkeligheden omkring os med ord.

Den samme sans for sprog og interesse for ungdomsliv findes i Fagerholms Den amerikanske pige


Forvandlingen


. Konsekvenser for voldtægtsofre behandles bl.a. i ForvandlingenDen samme sans for sprog og interesse for ungdomsliv findes i Fagerholms Den amerikanske pige. Konsekvenser for voldtægtsofre behandles bl.a. i Den samme sans for sprog og interesse for ungdomsliv findes i Fagerholms Den amerikanske pige. Konsekvenser for voldtægtsofre behandles bl.a. i Forvandlingen.

Lektørudtalelse

Af

Ulla Stangerup

Litteratursiden.dk [online]

Af

Barbara Rugholm Hessellund

2020-06-30

Kristeligt dagblad

Af

Mai Misfeldt

d. 22. maj. 2020

Politiken

Af

May Schack

d. 24. okt. 2020

Berlingske tidende

Af

Katherine Diez

d. 25. maj. 2020

Information

Af

Kamilla Löfström

d. 5. jun. 2020

Weekendavisen

Af

Siri Ranva Hjelm Jacobsen (f. 1980)

d. 20. maj. 2020


Informationer og udgaver

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020

Punktskrift

2020