Gå til indholdHvem er jeg? : om sjælens billeder : en lille bog om det, man måske kan vide om sig selv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

234 sider

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Om selvet og menneskets selvopfattelse med præsentation af en række af de mest indflydelsesrige billeder af selvet


Anmeldelser (5)


28. feb. 2013

Bogen har et filosofisk tilsnit, og kan læses af den alment interesserede i livets store spørgsmål, som er rejst og søgt forklaret til alle tider. Hvem er jeg? Hvad er menneskesjælen for en størrelse?.

Ole Fogh Kirkeby er professor på CBS og kendes for et fyldigt forfatterskab bestående af traditionel filosofi og filosofi anvendt på ledelse og organisation. Han beskæftiger sig derudover med kunst, idet han både maler og spiller violin og har ledet Center for Kunst og Lederskab de sidste 10 år. Bogen her beskæftiger sig med et af kernespørgsmålene indenfor filosofien. Bogen søger at indkredse forholdet mellem jeget og sjælen og diverse andre aktører, der optræder i et menneskes indre fx samvittigheden. Eller sagt på en anden måde tilstedeværelsen af "en hemmelig fremmed" inden i mennesket. Han opstiller 15 selvbilleder, som han bruger i sin videre afdækning af emnet. Som en ægte filosof stiller han flere spørgsmål, end han giver svar. Bogen har referencer til andre skribenter og teoretikere undervejs, men de tynger ikke teksten, der vil kunne kaperes af enhver interesseret.

Bogen har sit eget univers, men kan læses på linje med Om egoets væsen, 2010 og hører til i den knap så elitære ende af forfatterskabet.

En nutidig filosofisk tilgang til begrebet selvet/sjælen. Ole Fogh Kirkebys forfatterskab er ikke det mest efterspurgte/udlånte, men bogen vil nok finde sine læsere i et smalt publikumssegment med filosofisk dragning.

Lektørudtalelse

Af

Alma Lind Jensen

Filosofiske anmeldelser [online]

Af

Sofie Katrine Zander

Årg. 1, nr. 2 (2013)

Politiken

Af

Svend Brinkmann

d. 16. mar. 2013

Danske kommuner

Af

Tina González-Schelbeck

Årg. 44, nr. 11 (2013)

Præsteforeningens blad

Af

Jakob Brønnum

Årg. 103, nr. 34 (2013)


Informationer og udgaver

Bog

2013

Ebog

2013