Bøger / faglitteratur

Hvem er jeg - og hvis ja, hvor mange? : en filosofisk rejse


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Hvad ved vi egentlig om os selv? De store filosofiske spørgsmål flettes sammen med den nyeste viden indenfor hjerneforskning, adfærdspsykologi og neurobiologi. Med historier fra vores egen hverdag, fra tv-serier og fra filosoffernes egne liv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 3. sep. 2010

En filosofihistorie, der er mere velegnet som lænestolslæsning end til undervisnings-, studie- eller opgavebrug. Betegnes som en bestseller i mere end 16 lande.

Bogen er oversat fra tysk og forfatteren er filosof og journalist. Han forener de 2 discipliner i fremlæggelsen af filosofiens historie i en for almindelige mennesker spiselig form med mange eksempler og anekdoter, der gør det svære stof mere konkret og forståeligt. Der er ikke tale om en kronologisk gennemgang. Bogen er opbygget i 3 dele: menneskets erkendelse om sig selv; menneskets etik og moral; meningen med livet - meget groft sagt. Under de enkelte emner kommer han ind på filosofiens store hovedmodsætninger gennem tiderne: materialisme contra idealisme, og fremdrager de enkelte filosoffer og deres tænkning, så vi til sidst sidder med et pænt overblik over idéernes udvikling frem til nu med hjerneforskningens aktuelle landvindinger. Titlen signalerer underfundigt, hvad bogen handler om, mens forsiden forestiller et skib på det store ocean og en røgsøjle der minder om en tyktarm, men ved nærmere øjesyn er formet som et spørgsmålstegn.

Sofies verden er en anden populariseret filosofihistorie. Ellers tænker jeg på Peter Thielsts Man bør tvivle om alt - og tro på meget, som i lighed med nærværende er henvendt til et voksent publikum.

Bogen tager os med på strejftog i filosofiens historie bearbejdet af en ferm journalist med stor viden om sit emne.


Information

d. 12. nov. 2010

af

af

Johanne Mygind

d. 12. nov. 2010