Bøger / faglitteratur / bibliografier

Hvem er de unge på kanten af det danske samfund? : om hverdagsliv, ungdomskultur og indsatser der gør en positiv forskel


Beskrivelse


Tre ungdomsforskere identificerer, konkretiserer og analyserer på foranledning af Rådet for Socialt Udsatte samfundsproblemet med de såkaldte udsatte unge.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 22. maj 2015

Tre ungdomsforskere beskriver det bredt anerkendte samfundsproblem med et stigende antal udsatte unge. Relevant for socialarbejdere og andre som arbejder med udsatte unge, og selvfølgelig vigtig for politikere og andre beslutningstagere.

Noemi Katznelson, Helene E. Dam Jørgensen og Niels Ulrik Sørensen identificerer, konkretiserer og analyserer på foranledning af Rådet for Socialt Udsatte samfundsproblemet med de såkaldte udsatte unge. Om afsættet for undersøgelsen skriver forskere bl.a.: "Vi er i dag i fare for miste grebet om et gruppe af de allermest udsatte unge." Efter en indledning, hvor problemet med de udsatte unge beskrives, følger to akademisk metodiske analysedele, der tilsammen analyserer samfundsproblemet med de udsatte unge. Bogen indeholder også løsningsmodeller og ideer til at skabe "positive forandringer for de unge på kanten." Afsluttende et afsnit med anbefalinger med overskriften: "Hvordan kommer vi videre.".

Akademisk velfunderet rapport, der selv for den ikke akademisk orienterede socialarbejder er rimelig tilgængelig. Masser af positivt input med konkrete ideer til, hvordan man kan hjælpe de udsatte unge. Her er fx en overskrift som "Fællesskaber - oplevelsen af ikke at være helt alene.".

Om udsatte unge fx også Børn og unge i DanmarkBedre overgange for udsatte unge (2014) eller Bedre overgange for udsatte ungeOm udsatte unge fx også Børn og unge i Danmark (2014) eller .