Bøger / faglitteratur / billedværker

Hvaltegn & dyrespor : feltgrafik af Pernille Kløvedal Helweg


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
134 sider: ill. (nogle i farver) ; 30 cm
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
billedværker, udstillingskataloger

Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstillinger.

Grafiske værker af kunstneren Pernille Kløvedal Helweg (f. 1946) af dyrespor fra bl.a. elefanter, næsehorn og skildpadder samt aftryk af en grindehval.

Indhold

Arthur Krasilnikof: At huske med fødderne. Mai Misfeldt: Feltgrafik - til lands, til vands og i luften. Dorete Bloch: Grindehval i ét hug


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. dec. 2011

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 13. dec. 2011

Udstillingen med Pernille Kløvedal Helwegs grafiske værker med dyrespor vises på 5 forskellige udstillingssteder i Norden, og det kommer til at påvirke efterspørgslen efter denne meget flotte introduktion til udstillingen.

Pernille Kløvedal Helweg har længe været fascineret af dyrs aftryk og havde allerede da ideen til den udstilling, der ligger til grund for bogen Hvaltegn og dyrespor flere grafiske værker med aftryk af dyrs spor bag sig. I 2008 indledte hun imidlertid arbejdet med det store værk, som her foreligger dokumenteret. Bogen bringer en række af hendes "dyregrafiske" værker, med aftrykkene af grindehvaler fra Færøerne og finhvalen fra Vejle Fjord som hovednumre. "Dyregrafik" er grafiske værker, hvor dyrene selv har sat (eller vel nærmere: er blevet lokket til at sætte) deres spor på forskellige grafiske plader, som kunstneren så bruger til at skabe dyrenes egne billeder. Det er en flot udstilling, og bogen, der har bidrag af Arthur Krasilnikoff, Mai Misfeldt og Dorete Bloch er i det hele taget et kunstværk i sig selv.

Der er andre udstillingskataloger fra PKH's udstillinger. Bl.a. Spor og 22 skildpadder, som knytter sig til en tidligere udstilling med dyrespor fra Himmerlands Kunstmuseum i 2004.

Denne bog knytter sig til kunstneren Pernille Kløvedal Helwegs udstilling af samme navn som bliver vist på 5 forskellige større udstillingssteder i Norden.