Gå til indholdBøger / faglitteratur

Hvad vil vi med Europas fremtid?

Del 20 af SamfundstankerDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

54 sider

Udgivet

2022

Ophav

Morten Bønke Pedersen(redaktør, (hovedansvarlig))
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Kort og lettilgængelig bog om resultaterne af en europæisk fremtidskonference holdt i foråret 2022. For EU-interesserede, journalister og politikere


Indhold

  • En fremtidskonference i skyggen af katastrofen : reportage fra Dublin / Morten Bønke Pedersen

  • De velopdragne borgeres Europa / Staffan Dahllöf

  • En øvelse i demokrati / Rose Sofie Levinsen

  • En økonomisk supertanker sætter ny kurs / Rasmus Nørlem Sørensen

  • Europas nye udenrigspolitiske virkelighed : interview med Cecilie Felicia Stokholm Banke / Morten Bønke Pedersen

  • Folkeafstemning om forsvarsforbeholdet / Rasmus Nørlem Sørensen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2022

af

af

Kent Skov Andreasen

d. 12. aug. 2022

Kort og lettilgængelig bog om resultaterne af en europæisk fremtidskonference holdt i foråret 2022. For EU-interesserede, journalister og politikere.

I DEO's pamfletserie om EU, "Samfundstanker", udkommer her bind nummer 20, der indeholder ti artikler og et interview. Artiklerne handler om forskellige emner, der blev diskuteret på en europæisk fremtidskonference i Dublin, tilfældigvis netop som Rusland havde angrebet Ukraine. Konferencen har også et initiativ bestående af fire borgerpaneler udvalgt på tværs af EU. Borgerpanelerne udarbejder anbefalinger til, hvilke initiativer EU skal arbejde med i fremtiden. Det er: økonomi, social retfærdighed, kultur, rettigheder og sikkerhed, der er de fremherskende. Bogen nævner også "demokratiambassadørerne", der skal sikre en løbende debat mellem de store valg. Interviewet er med seniorforsker Cecilie Banke fra DIIS og belyser aktuelle sikkerhedspolitiske spørgsmål. Bogen er skrevet før afstemningen om forsvarsforbeholdet, som dog omtales.

Første artikel er en kort rapport skrevet i personlig/journalistisk stil om balancen i diskussionen mellem de "rigtige" politikere og bevægelserne. Artiklerne er korte, præcise og oplysende, skrevet i et tilgængeligt sprog om forskellige involverende initiativer i debatten om EU, som de fleste nok ikke kender så meget til.

Der findes ikke andet om den europæiske fremtidskonference, men tidligere lignende aktiviteter er beskrevet før.Informationer og udgaver

2022

Bog

DEO