Bøger / faglitteratur

Hvad utroskab kan lære os om kærlighed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
341 sider
Udgivet
2018
Ophav

Beskrivelse


En kulturel og psykologisk analyse af utroskab med udgangspunkt i cases fra forfatterens mangeårige erfaring som parterapeut. Hvorfor er folk utro? Hvorfor er en affære sårende? Og kan en affære nogensinde være godt for et ægteskab?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2018

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 2. maj 2018

Bog om utroskab, hvor det udskældte, men udbredte fænomen analyseres og behandles fra mange vinkler med input fra forfatterens internationale terapeutvirksomhed. For voksne med interesse i samliv og psykologi.

Forfatteren beskriver utroskabens forskellige aspekter og sætter sig i mange parters sted: den utro, den bedragede, elskeren/elskerinden og eventuelle børn. Via sit mangeårige virke som parterapeut i flere lande, inddrager forfatteren et væld af eksempler, der viser kulturforskelle, men også ligheder i forhold til utroskaben. Bogen kredser om aktuelle emner som: selvrealisering, individualisme, jalousi, løgn, eros som livsenergi m.m. Dilemmaet, om at mennesker længes efter tryghed OG eventyr, er omdrejningspunktet, og derfor diskuteres monogami vs. nonmonogami også i bogen.

Forfatteren formår uden fordomme og med stor kærlighed til alle involverede at beskrive, både hvor traumatisk og ødelæggende utroskab kan være, men også hvorfor mennesker er utro. Bogen er meget samfundsrelevant og en decideret pageturner. De mange eksempler fra hendes praksis er interessante og godt beskrevne. Forfatterens engagement brænder igennem bogen. En bog der vil afstedkomme mange diskussioner.

Forfatterens forrige bog danner en god klangbund for utroskabstemaet Erotisk intelligens. Der findes ikke andre bøger på dansk, der går så dybt ned i emnet utroskab.


Jyllands-posten

d. 21. juni 2018

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 21. juni 2018


Information

d. 8. juni 2018

af

af

Søren Gosvig Olesen

d. 8. juni 2018