Gå til indholdBøger / faglitteratur

Hvad tiden er fuld af, flyder munden over med : faste vendinger i forandring


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

126 sider: ill.

Udgivet

2015

Ophav

Anders Elsig(forfatter)

Michael Ejstrup(forfatter)

Mikkel Maltesen(illustrator)

Beskrivelse


Grundig indføring i tidens brug af ordsprog, faste vendinger og talemåder. Med mange tekst- og billedeksempler vises både talesprogets og skriftsprogets spidsfindigheder


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2015

af

af

Kent Skov

d. 13. aug. 2015

En grundig og underholdende bog om brugen af gamle danske vendinger og ordsprog i moderne dansk sprog. For professionelle sprogbrugere og interesserede i sprogudvikling.

"Verden er af lava". Citatet er typisk for bogen, der er en grundig indføring i tidens brug af ordsprog, faste vendinger og talemåder samt deres udvikling og ændring i moderne sprogbrug. Bogen handler om de ændringer, der løbende sker i sproget via de gamle vendinger og ordsprog. Bogen definerer forskellene på de forskellige udtryksmåder de beskriver de enkelte ords betydning i et ordsprog og hvor vigtigt det er, at det siges korrekt, hvis det ikke skal misforstås eller blive direkte komisk, som fx Paradise Hotel-Amalies versionering af "pot og pande" til "kop og kande". En pointe er, at mange ord og begreber er forældede og ikke give mening for unge/nye danske sprogbrugere. Forsynet med tegninger i karikaturstil og refleksionsopgaver. Forfatterne er hhv. Ph.D. i sprogvidenskab og kandidat i journalistik.

Bogen er seriøs sprogformidling mættet med analyser og eksempler på sprogets udvikling gennem de ordsprog og vendinger, der har været anvendt i dansk sprogbrug siden Peder Laale - og i øvrigt en god indføring. Det er seriøs og underholdende sprogformidling, der på bedste vis kan bruges bl.a. i undervisningen på kommunikationsuddannelser og journaliststudiet.

Af lignende findes Bag om sproget. MKE har bl.a. udgivet <t>29207569Grundbog i sprog<t>.


Gymnasieskolen

2016, nr. 1

af

af

Lærke Weng Jensen

2016, nr. 1


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 6 (2015)

af

af

Laust Grove Vejlstrup

Årg. 68, nr. 6 (2015)Informationer og udgaver

2015

Bog

Illustrator: Mikkel Maltesen

Hans Reitzel, 1. udgave