Gå til indholdHvad terrorister vil : at forstå fjenden og at begrænse truslen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

406 sider

Udgivet

2011

Originaludgave

2011


Beskrivelse


Forfatteren analyserer terrorismens væsen og forsøger at besvare spørgsmålet: Hvad vil terrorister? Med udgangspunkt i dette svar opstiller hun derefter en række retningslinjer for inddæmning af truslen fra terrorismen


Anmeldelser (2)


29. sep. 2011

Den omfattende og nuancerede beskrivelse af terrorismen og dens forudsætninger retter sig mod den almindeligt politisk interesserede og mod uddannelsessøgende fra gymnasieniveau og op efter.

Louise Richardson er irsk født professor i internationale relationer ved University of St Andrews i Skotland, og hun fremhæver sin egen opvækst i et miljø i Irland i 1960'erne og 1970'erne, der skabte mange terrorister, som en vigtig forudsætning for sin terrorismeforskning. I første del diskuterer hun og søger at indkredse, hvad terrorisme er, og hun undersøger dens årsager og terroristernes motiver. Anden del ser kritisk på de erfaringer demokratierne har gjort sig efter 11. september 2001 med at imødegå terrorismen, og hun søger at skitsere en realistisk strategi der ikke udrydder, men inddæmmer truslen fra terrorismen. Analyserne er baseret på omfattende historiske og aktuelle studier, og der er et fyldigt noteafsnit og en omfattende bibliografi.

Bogen udkom første gang i 2006, og de seneste års udvikling er kun medtaget i et kort efterord. Terrorens anatomi : en interviewbog, 2007 beskæftiger sig med terrorens væsen fra forskellige synsvinkler. Michael Burleighs Terror : terrorismens historie fra de irske feniere til al-Qaeda, 2008 er en tilsvarende fyldig beskrivelse af terrorismen.

En nuanceret beskrivelse af terrorismen og dens væsen, der fremhæver vore demokratiske principper som det stærkeste våben i kampen mod fremtidige terrorhandlinger.

Lektørudtalelse

Af

Søren Brunbech

Jyllands-posten

Af

Henrik Gade Jensen

d. 24. sep. 2011


Informationer og udgaver

Bog

2011