Gå til indholdHvad tænker mit barn? : forstå dit barn i mere end 100 hverdagssituationer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Selvhjælpsbog med mere end 100 hverdagssituationer, der sætter fokus på, hvorfor børn reagerer, som de gør - og hvordan man som forældre bedst reagerer


Anmeldelser (1)


16. dec. 2019

Selvhjælpsbog med mere end 100 hverdagssituationer, der sætter fokus på, hvad det betyder, når børn reagerer, som de gør. Bogen omhandler børn fra 2-7 år, men som far til tre børn kan jeg konstatere, at den også sagtens kan bruges i forhold til ældre børn. Til forældre med små børn.

Bogen indledes med et kapitel om det at være forældre, hvordan børn lærer og idéen med at tage udgangspunkt i barnet. Derefter følger mere end 100 hverdagssituationer, først for børn fra 2-3 år, derefter for børn fra 4-5 år og til sidst børn fra 6-7. Situationerne er blandt andet "Jeg gider ikke", "Jeg drømte noget uhyggeligt" og "Det er uretfærdigt." Hver situation beskrives ud fra barnets og forældrenes perspektiv, og der kommer råd til, hvordan man som forældre kan reagere i situationen og på længere sigt. Bogen er fyldt med illustrationer og pastelfarver. Den er skrevet af den britiske forfatter og journalist Tanith Carey sammen med den kliniske psykolog Angharad Rudkin.

Der er masser af visdom gemt i denne bog. Om man kan lide formen (med at alt kan skrives ned til klassiske selvhjælps-råd), pastelfarverne og illustrationerne, er op til den personlige smag. Men det rykker ikke ved, at man som forælder kan lære en masse, både om sig selv og om børnene. Som far til tre børn på seks, ni og elleve, var der i hvert fald en masse at komme efter.

Klassikeren Dit kompetente barn


er en anden bog om børneopdragelseKlassikeren Dit kompetente barn er en anden bog om børneopdragelse.

Lektørudtalelse

Af

Jacob Holm Krogsøe


Informationer og udgaver

Bog

2019