Gå til indholdHvad nu EU? : 10 bud på at redde Europa


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

104 sider

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Debatbog med 12 bud på hvordan EU kan komme ud af kriserne og videreudvikles set i lyset af Brexit


Anmeldelser (2)


8. jan. 2018

Debatbog om EU efter briternes udmeldelse. To danske EU-eksperter giver deres bud på, hvordan EU kan komme videre efter Brexit. For interesserede i den løbende debat om EU.

De to erfarne EU-eksperter, tidligere EU-parlamentariker for Folkebevægelsen mod EU og JuniBevægelsen, Jens Peter Bonde og historiker og professor emeritus ved CBS, Uffe Østergård, giver ud fra hver deres synsvinkel ti forskellige bud på EU's fremtid efter Brexit. EU er i en ny situation efter Englands udmeldelse. Det aktualiserer debatten om EU's fremtid, og hvordan borgerne får øget indflydelse bl.a. ved valgene til de politiske organer.

Bogen giver et konkret og præcist billede af EU's politiske situation. Men undervejs får man også en indgående beskrivelse af de komplekse politiske forhold inden og uden for det europæiske samarbejde, herunder den nye amerikanske præsidents rolle. De to forfattere er enige om ikke at anbefale at følge briternes eksempel, men at styrke åbenhed og borgernes direkte indflydelse. Deres analyse og kritik forekommer relevant, og det argumenterer de godt for.

Begge forfattere står bag en lang række udgivelser om både de politiske og historiske forhold om EU. Andre debatbøger om den aktuelle problemstilling er debatantologien Itu


Endestation Europa


og Adam Holms interviewbog med politikere og intellektuelle Endestation EuropaBegge forfattere står bag en lang række udgivelser om både de politiske og historiske forhold om EU. Andre debatbøger om den aktuelle problemstilling er debatantologien Itu og Adam Holms interviewbog med politikere og intellektuelle Begge forfattere står bag en lang række udgivelser om både de politiske og historiske forhold om EU. Andre debatbøger om den aktuelle problemstilling er debatantologien Itu og Adam Holms interviewbog med politikere og intellektuelle Endestation Europa.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov

Berlingske tidende

Af

Per Stig Møller (f. 1942)

d. 20. jan. 2018


Informationer og udgaver

Bog

2018

Ebog

2018